16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul prăbuşirii clădirii din Bangladesh a ajuns la 482 de morţi

Bilanţul prăbuşirii clădirii din Bangladesh a ajuns la 482 de morţi

Bilanţul prăbuşirii unei clădiri în care se aflau ateliere de confecţii, la 24 aprilie, la periferia capitalei Dhaka, a ajuns vineri la 482 de morţi, fiind găsite alte 41 de cadavre între dărâmături, a anunţat armata, informează Mediafax.

“Numărul morţilor este acum de 482”, a declarat pentru AFP Harunur Rashid, care se ocupă de coordonarea operaţiunilor de salvare după cea mai gravă catastrofă industrială din istoria acestei ţări din sudul Asiei.

Un număr de 2.437 de persoane au fost salvate, a adăugat oficialul citat.

Joi, industria textilă din Bangladesh şi-a relansat producţia după o suspendare de opt zile, determinată de prăbuşirea clădirii Rana Plaza. Mii de muncitori au revenit la muncă în zonele industrializate din jurul capitalei, unde fabrică în fiecare zi, într-un ritm frenetic, haine destinate mărcilor occidentale precum Walmart şi H&M.

Bilanţul definitiv ar urma să depăşească 500 de morţi după ce oficialii au declarat miercuri că 149 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Autorităţile au anunţat joi că l-au suspendat din funcţie pe primarul din Savar pentru că a autorizat construirea Rana Plaza şi pentru că nu a decis să închidă atelierele de confecţii în momentul în care au fost semnalate fisuri.

Primarul, Mohammad Refayet Ullah, este în prezent oficialul cu cel mai mare rang sancţionat pentru acest accident. În total au fost arestate opt persoane.

Experţii care au inspectat zona au afirmat că antreprenorii au folosit materiale de proastă calitate pentru a construi Rana Plaza şi că imobilul a fost ridicat pe un teren mlăştinos, o încălcare a legii în vigoare.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă