14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBig-Brother pentru autobuze şi troleibuze, în Bucureşti

Big-Brother pentru autobuze şi troleibuze, în Bucureşti

RATB estimează că investiţia de 760.000 de euro va fi amortizată în mai puţin de un an prin reducerea costurilor cu personalul de control din terminale, potrivit Mediafax.

“Investiţia în acest sistem, în cuantum de 760.000 de euro, are un dublu impact: creşte calitatea transportului public, dar ne ajută să realizăm şi o economie substantială. Investiţia va fi amortizată în mai puţin de un an, prin reducerea costurilor aferente personalului de control din terminale”, a declarat directorul general RATB, Adrian Criţ, citat într-un comunicat de joi al regiei.

Sistem de monitorizare şi control al traficului în timp real ce va fi achiziţionat de RATB este compus din echipamente de dirijare, dispecerizare şi monitorizare a parametrilor vehiculelor, precum şi din dispozitive de comunicaţie între personalul de bord şi dispeceri. Acesta va gestiona problemele de ritmicitate apărute pe liniile de transport în comun.

Astfel, cele o mie de autobuze Mercedes şi o sută de troleibuze IRISBUS pe care vor fi instalate echipamentele vor fi urmărite online în traseu şi dirijate în funcţie de condiţiile de trafic.

Achiziţionarea noului sistem de monitorizare şi control al traficului va permite îmbunătăţirea circulaţiei vehiculelor RATB, deoarece aceasta va fi adaptată condiţiilor de trafic actuale, susţin reprezentanţii RATB.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă