20.6 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialBicicliştii protestează: ”Nu vrem piste pe trotuar!”

Bicicliştii protestează: ”Nu vrem piste pe trotuar!”

Bicicliştii vor protesta sâmbătă, 23 martie, în parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle, începând cu ora 11, ca reacţie la declaraţiile primarului Sorin Oprescu privind reamplasarea pistelor pe trotuar, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei de către Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti.

Aproape toate pistele de biciclete din Bucureşti au fost declarate ilegale de către Poliţia Rutieră, se arată în comunicat. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu vrea sa le traseze pe trotuarele destinate pietonilor, ignorand actele oficiale în care se stipulează că pistele vor fi realizate “numai după consultarea cu reprezentanţii societăţii civile” si vor fi amplasate “în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spaţiului destinat circulaţiei generale”.

“Cel mai important lucru pe care-l vrem e renunţarea la ideea amplasării pistelor pe trotuar. Acesta este scopul principal. În al doilea rând, Administraţia Străzilor a declarat că va face piste pe carosabil de această dată, iar Oprescu s-a razgândit şi a revenit la planul lui cu pistele pe trotuar, deşi a fost dezastruos”, a declarat Mihai Trandafir, un membru al Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pentru ”România liberă”.

Protestul de sâmbătă este iniţiat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), o comunitate informală care militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să incurajeze mobilitatea urbană, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand află că plângerile penale nu se depun pe Facebook

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul înfrânt al sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a învățat o lecție prețioasă la aceste alegeri locale: plângerile penale se...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă...

Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă