19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialBiciclete gratis prin programul "La pedale" al lui Chiliman

Biciclete gratis prin programul “La pedale” al lui Chiliman

Începând din 21 aprilie, bucureştenii iubitori de sport şi mişcare în aer liber pot profita, pentru al treilea an consecutiv, de biciclete gratuite prin programul “La Pedale” din parcul Kiseleff.

Începători sau experimentaţi, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare, se arată într-un comunicat al primăriei sectorul 1.

“Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă şi pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Bicicletele sunt disponibile în două modele – pentru copii şi adulţi – şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcului. Centrul “La Pedale” este deschis până la sfârşitul lunii octombrie, după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-19:00.

În anii trecuţi, proiectul “La Pedale” s-a bucurat de un real succes în rândul bucureştenilor, zeci de mii de locuitori ai Capitalei “pedalând” una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.

Proiectul “La Pedale” este parte a unei acţiuni demarate de Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene. Programul “La Pedale” este realizat de Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Green Gate în parcul Kiseleff.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă