15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBerlinul negociază pentru ca Iulia Timoşenko să fie tratată în Germania

Berlinul negociază pentru ca Iulia Timoşenko să fie tratată în Germania

Guvernul german negociază cu autorităţile ucrainene pentru ca lidera opoziţiei Iulia Timoşenko, aflată în prezent în detenţie, să poată fi îngrijită în Germania, informează Agerpres.

‘Guvernul german este în negocieri cu guvernul ucrainean, pentru ca Iulia Timoşenko să poată fi îngrijită în Germania’, a declarat purtătorul de cuvânt, confirmând informaţii ale cotidianului Sueddeutsche Zeitung.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, s-a angajat să treacă prin parlament o lege care să autorizeze posibilitatea ca deţinuţi ucraineni să poată fi trataţi în străinătate, subliniază cotidianul bavarez.

Iulia Timoşenko, care se plânge de puternice dureri de spate, a fost examinată în februarie de doi medici ai clinicii berlineze Charite, precum şi de trei doctori canadieni. Potrivit Sueddeutsche Zeitung, Timoşenko ar urma să fie tratată la Charite.

La 26 martie, cotidianul Ukrainskaia Pravda a publicat un raport datând din 17 februarie, care era prezentat ca fiind semnat de medici germani ce decretau că Iulia Timoşenko suferă de hernie de disc care necesită spitalizare ‘imediată’ într-o ‘clinică specializată’.

Lideră a ‘revoluţiei portocalii’ prooccidentale din 2004, Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru ‘abuz de putere’, fiind acuzată că a semnat în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina.

Învinsă în alegerile prezidenţiale din 2010 de către actualul preşedinte Viktor Ianukovici, Timoşenko denunţă aceste persecuţii ca fiind o răzbunare personală ce vizează să o îndepărteze de pe scena politică. Acest caz a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care îl consideră motivat politic.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă