11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBerca: 2012, un an în care ne-am angajat prin MCV să aderăm...

Berca: 2012, un an în care ne-am angajat prin MCV să aderăm la Spaţiul Schengen

Senatorul Gabriel Berca, ministrul nominalizat pentru portofoliul Administraţiei şi Internelor, a afirmat, la audierea din Parlament, că 2012 este “un an în care ne-am angajat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare să aderăm la Spaţiul Schengen”, potrivit Mediafax.

“Aş vrea să mă refer la parcursul pe care trebuie să îl parcurgă România în acest an 2012. Un an cu dificultăţile sale economice, un an în care ne-am angajat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare să aderăm la Spaţiul Schengen, un an în care avem de implementat strategia naţională anticorupţie promovată de Ministerul Justiţiei, un an în care va trebui ca MAI să lucreze nemijlocit atât cu CSM, cât şi cu Ministerul Justiţiei, atât cu DNA, cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu ANI”, a spus Berca.

El a subliniat apoi că România este pregătită din punct de vedere tehnic şi merită să adere la Schengen şi va avea sigur o discuţie cu Ministerul Afacerilor Externe pentru “a găsi şi soluţiile de lobby” necesare.

Poziţia oficială a României în ultimul an a fost de a respinge conexiunea făcută de unele state membre ale zonei Schengen între procesul de aderare a ţării noastre la acest spaţiu şi înregistrarea de progrese în cadrul MCV.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă