32 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialBelgia: Un fost ministru anchetat pentru viol s-a sinucis

Belgia: Un fost ministru anchetat pentru viol s-a sinucis

Fostul ministru de stat belgian Steve Stevaert s-a sinucis, joi, după ce a aflat că va fi urmărit penal pentru viol, relatează BBC News Online, informează Mediafax.

„Suntem cu toţii foarte afectaţi şi descumpăniţi de pierderea prematură a lui Steve”, a scris Partidul Socialist Flamand, pe site-ul său.

Steve Stevaert, în vârstă de 61 de ani, s-a sinucis în aceeaşi zi în care purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles a anunţat că el va fi urmărit penal pentru viol, atentat la pudoare şi abuz în serviciu.

Trupul neînsufleţit al fostului ministru şi preşedinte al Partidul Socialist Flamand (SPA) a fost găsit de scafandri în canalul Albert, în apropierea domiciliului său din Hasselt (nord-est), reşedinţa provinciei flamande Limburg.

Poliţia belgiană a fost sesizată în 2013 în legătură cu un presupus act de viol comis de fostul politician belgian în 2010.

Presupusul act de viol ar fi avut loc după o emisiune televizată pe tema sexualităţii prezentată de Goedele Liekens, o fostă Miss Belgia. În cursul anchetei, Stevaert a recunoscut că a întreţinut un act sexual cu o tânără după emisiune, însă a negat acuzaţia de viol.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă