16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO.Belgia: Două polițiste, atacate cu o macetă. Atacatorul ar fi strigat ”Allahu...

FOTO+VIDEO.Belgia: Două polițiste, atacate cu o macetă. Atacatorul ar fi strigat ”Allahu akbar”. Premierul belgian spune că a fost un atentat

UPDATE 22.30: Premierul belgian Charles Michel a declarat, sâmbătă, la RTL, că atacul cu macetă a fost un atentat terorist, scrie Agerpres.

“Indiciile inițiale trimit clar spre terorism”, a declarat Michel prin telefon, potrivit Reuters.

 

 

x

———

21.00: Atacatorul a murit, după ce a fost împuşcat de un poliţist şi dus la spital în stare gravă, El a rănit două polițiste.  

Starea uneia dintre poliţiste este gravă, după ce a fost rănită la nivelul feţei. A doua a fost rănită uşor.

”Condamn ferm atacul de la Charleroi”, a scris premierul belgian Charles Michel pe rețeaua Twitter.

La rândul său, ministrul de interne belgian Jan Jambon a denunțat un ‘act josnic’. Organismul de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM) analizează în prezent acest caz, a precizat Jambon.

Incidentul urmează unei serii de atacuri cu cuțit și arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizații teroriste.

—–

Doi polițiști au fost răniți, după ce au fost atacați cu macete, în Charleroi, Belgia, relatează BBC News. Atacatorul a fost rănit și împușcat, a anunțat poliția belgiană, pe Twitter. 

 

Agresorul ar fi strigat ”Allahu Akbar” (”Dumnezeu e mare” în arabă), în timpul atacului asupra principalei secții de poliție din oraș. 

Zona a fost încercuită. 

În curs de actualizare 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă