25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBecali, iar cu sacosa de bani prin Liga I

Becali, iar cu sacosa de bani prin Liga I

Gigi Becali, finantatorul FC Steaua, a declarat ieri, la plecarea spre Lyon, ca echipele care o vor invinge pe Dinamo in retur vor castiga foarte multi bani din partea sa. “Din retur, o sa ma implic eu ca lumea. Toate echipele care bat pe Dinamo vor castiga mult de tot”, a dezvaluit Becali.
Seful stelist intra astfel in contradictie cu regulamentele federale. Comitetul Executiv al FRF, intrunit la 17 iulie, la Mamaia, a decis ca gruparile care stimuleaza financiar adversarele contracandidatelor sa fie suspendate, amendate sau depunctate. “Echipele risca suspendarea de la un an la doi ani, penalitate pecuniara sau ar putea fi depunctate de la 3 la 9 puncte”, a anuntat atunci presedintele FRF, Mircea Sandu.
In campionatul trecut, Becali a sustinut ca i-a premiat pe componentii echipei Farul Constanta pentru remiza (0-0) din Giulesti. Apoi, le-a promis cate 10.000 de dolari in caz de victorie si cate 5.000 de dolari pentru egal jucatorilor formatiei Gloria Bistrita, urmarindu-i cu masina pe strazile Capitalei, insa partida din etapa a XXVII-a fost castigata de Rapid cu 1-0. Becali a anuntat apoi ca ii va motiva cu cate 5.000 de dolari pe jucatorii Sportului Studentesc, care au pierdut insa jocul din Giulesti. In schimb, componentii echipei Jiul au incurcat in ultima etapa pe Rapid, recompensa totala promisa de finantatorul stelist fiind de 100.000 de euro.

Nu vrea sa joace cu Dinamo

Finantatorul stelist nu vrea un duel romanesc in Cupa UEFA. “Nu vreau sa ne intalnim cu Dinamo, am trait aceste clipe cand ne-am intalnit cu Rapid, am trait cele mai mari emotii din viata mea. Una e sa te elimine o echipa straina si alta sa te elimine o echipa romaneasca, e mult mai mare rusinea. E posibil orice la fotbal si nu vreau sa mai traiesc acele clipe. Ma lasasem de fumat si dupa meciul cu Rapid mi-am aprins o tigara, eram prea incarcat”.
Becali nu a dorit sa-i raspunda presedintelui gruparii Poli Timisoara, Marian Iancu, care a avut in ultimele zile un schimb dur de replici cu Mihai Stoica. “Ce treaba am cu Marian Iancu? Pe mine nu m-a implicat, ca n-are cum sa ma implice, eu despre Borcea vorbesc pentru ca mi-e simpatic si mi-e si prieten. Despre altii nu vorbesc, n-am nicio legatura. Cu Borcea imi permit orice fiindca sunt prieten cu el. Cu altii n-am ce discuta, nu ma intereseaza”, a spus Becali.
Oficialul stelist a precizat ca meciul de la Lyon nu este mai important decat partida cu Universitatea Craiova din campionat, programata duminica, de la ora 20.30, in etapa a XIX-a. “N-are cum sa fie mai important, jocul asta n-are nicio miza, doar banii astia, care nu sunt atat de importanti pentru mine. Daca nu castigi meciul cu Craiova, te indepartezi si mai mult de titlu”, a comentat el. Becali a mentionat ca se asteapta la un meci frumos, spectaculos, unde se poate vedea si adevarata valoare a echipei sale, deoarece va juca fara stres. “Important este sa castigam pentru palmares, dar si pentru bani, 600.000 de euro nu sunt de ici, de colo. Nu le pregatesc nicio prima speciala”.
Partida Lyon – Steaua a avut loc aseara in ultima etapa a grupei E a Ligii Campionilor. Dupa remiza cu Dinamo Kiev, Steaua isi asigurase locul trei si calificarea in 16-imile Cupei UEFA.

Cele mai citite

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă