11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBasescu va promulga legea pensiilor dupa ce guvernul ii va prezenta sursele...

Basescu va promulga legea pensiilor dupa ce guvernul ii va prezenta sursele de finantare

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca va promulga legea pensiilor si i-a cerut oficial premierului Calin Popescu Tariceanu sa ii prezinte sursele de finantare ale proiectului guvernamental, informeaza Realitatea TV.

"Povestea precum ca as fi impotriva legii maririi pensiilor este o demagogie politica", a afirmat presedintele, care a adaugat ca ii va trimite premierului Tariceanu o scrisoare prin care acesta sa ii explice fundamentarea financiara a legii si prin care acesta sa ii raspunda la anumite intrebari.

"Presedintele are obligatia constitutionala sa promulge o lege. Deci minciunile lui Geoana, cum ca nu promulg aceasta lege, este o gogorita de vara, specifica acestui personaj", a declarat presedintele. Presedintele a explicat ca va promulga legea maririi pensiilor, dar ca va cere fundamentarea financiara a acesteia, din cauza multitudinii avizelor negative care stau in spatele ei.

"Ceea ce a fac acuma, este ceea ce trebuia sa faca Parlamentul cand a ajuns legea acolo. Eu corectez neaplicarea Constitutiei de Guvern si Parlament. Conform Constitutiei eu trebuie sa promulg legi care au acoperire financiara. Imi fac datoria constitutionala, nu numai de a verifica sursa de finatare, ci si reprezentand societatea in raport cu institutiile statului", a mai explicat presedintele. "Eu nu voi promulga o lege minicionoasa. Cer guvernului sa imi prezinte sursele sustenabile de sustinere a acestei legi. Vreau sa promulg o lege care va functiona", a mai declarat presedintele Basescu.

Traian Basescu a anuntat ca ii va adresa o scrisoare premierului Tariceanu, in care ii va adresa o serie de intrebari, care sa elimine eventualele capcane pe care le poate ascunde legea. Intrebarile adresate lui Calin Popescu Tariceanu sunt:
1. Se modifica plafoanele de la care se acorda ajutoarele de incalzire.
2. Se modifica plafoanele de la care se acorda compensarea sau gratuitatea medicamentelor?

Mai mult, presedintele ii va cere premierului Tariceanu sa faca o proiectie financiara pana in 2011, in legatura cu acesta lege. Presedintele a mai adaugat ca "aceasta lege ii face pe saraci si mai saraci si pe bogati si mai bogati".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă