22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu, despre şcolile de subofiţeri: Nu înţeleg de ce se scot absolvenţi...

Băsescu, despre şcolile de subofiţeri: Nu înţeleg de ce se scot absolvenţi pe bandă rulantă; Ministerul de Interne nu-i poate absorbi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că în CSAT s-a discutat despre restructurarea MAI, menţionând că disponibilizările la această instituţie vor continua şi precizând că cele care s-au făcut până acum nu au afectat capacitatea operativă a Ministerului.

Preşedintele a spus că planul de disponibilizări pentru 2011 avea în vedere 10.000 de persoane, iar până la ora şedinţei CSAT de joi fuseseră disponibilizate 9.330 de persoane, ceea ce înseamnă că până la finele anului este foarte posibil să se atingă obiectivul propus.

El a precizat că restructurarea va merge înainte după ce va fi adoptat Statutul Poliţistului, adăugând că unele structuri vor fi transferate către autorităţile locale.

Cât despre SRI şi DGIPI, Traian Băsescu a declarat că cele două structuri vor trebuie să coopereze, DGIPI urmând să furnizeze informaţii SRI-ului despre structurile de crimă organizată.

“În următorul CSAT când vom aproba misiunile pentru fiecare structură de informaţie ca fie care să se ocupe de misiunile pentru care au fost create. Aici vorbesc despre o cooperare între SRI şi DGIPI. Când vine vorba structurile de crimă organizată va trebuie DGIPI să furnizeze informaţii SRI-ului”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele consideră că absolvenţii şcolilor de subofiţeri sunt prea mulţi şi nu pot fi angajaţi, şi că a cerut Ministerului de Interne să ia măsuri în acest sens.

“Nu se justifică promoţiile mari din şcolile de subofiţeri care nu pot fi angajate. Practic, se creează locuri de muncă pentru profesori şi apar absolvenţi pe care Ministerul de Interne nu-i poate absorbi. Vor fi luate măsuri în acest sens. Nu înţeleg de ce se scot absolvenţi pe bandă rulantă. Se impune un efort din partea Ministerului pentru a rezolva cu promoţia din 2011 că, totuşi, în aceşti oameni s-a investit”. 

În ceea ce priveşte flota aeriană a României, Traian Băsescu a declarat că avioanele vor trebui schimbate până în 2015 şi că ţara noastră nu va putea cumpăra toate cele 48 de aeronave promise forţelor NATO, însă nu trebuie să se ajungă să “vină alt stat să ne facă supravegherea aeriană”.

“În 2015, avioanele pe care le avem îşi epuizează resursa şi România nu va putea contribui cu 48 de avioane la NATO şi la apărarea teritoriului. Trebuie să evităm să vină alt stat să ne facă supravegherea aeriană – este şi scump şi umilitor. Deşi nu există finanţare, trebuie să găsim soluţii pentru a rezolva această problemă. Nu ştiu câte avioane vom putea cumpăra, este exclus că ne vom putea achiziţiona 48 de avioane. Important să începem cu măcar un avion pe an”, a spus Băsescu.

Legea ratificării acordului cu SUA pentru amplasarea scutului antirachetă la Deveselu a fost promulgată şi va fi demarat procesul de demarare a zonei, a informat Traian Băsescu.

“Astăzi am promulgat legea pentru ratificare acordului din SUA şi România pentru amplasarea scutului antirachetă. Din acest moment poate să înceapă modernizarea zonei şi toate operaţiunile necesare”, a spus preşedintele.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă