13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBărbat suspect de antrax, internat în stare critică la Spitalul de Boli...

Bărbat suspect de antrax, internat în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un bărbat este internat în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind suspectat că ar fi infectat cu antrax, pacientul find menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, potrivit Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 82 de ani, este internat în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, iar potrivit medicilor starea sa este critică.

Medicul Carmen Dorobăţ, managerul spitalului ieşean, a declarat, luni, presei că pacientul prezintă o leziune necrotică la buza superioară şi un edem facial masiv, aceste simptome fiind specifice infecţiei cu antrax.

“Există suspiciunea de antrax, boala urmând a fi confirmată după finalizarea investigaţiilor. Aşteptăm rezultatul analizelor”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a mai spus că bărbatul este menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

“Pe lângă suspiciunea de antrax, bănuim că pacientul are infecţie mixtă cu stafilococ auriu. Bătrânul se află în stare gravă, fiind conectat la aparate. I s-a administrat un tratament, care să acopere atât infecţia cu antrax, precum şi posibila infecţie cu stafilococ auriu”, a mai spus medicul ieşean.

Antrax-ul este o boală infecţioasă şi contagioasă la animale, iar la oameni se manifestă prin abcese pulmonare, gastrointestinale şi cutanate. Popular se mai numeşte “buba neagră, cărbune sau dalac”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă