28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialBaraj paradoxal între Rapid şi Chiajna

Baraj paradoxal între Rapid şi Chiajna

Comitetul Executiv al FRF a decis în ultima şedinţă, desfăşurată sâmbătă, păstrarea unui sistem competiţional cu 18 echipe, care va fi completat în urma unui meci de baraj între o echipă care nu a primit licenţa şi a încheiat sezonul anterior deasupra liniei de retrogradare şi locul 15 retrogradat în eşalonul secund pe criterii sportive, dar care a primit avizul favorabil din partea Federaţiei pe dosarul de licenţiere.

Prin urmare Concordia Chiajna – Rapid va fi partida care va decide formula finală a noului sezon de Liga 1, însă hotărârea este una dintre cele mai controversate şi judecată diferit chiar de oficiali din cadrul aceleiaşi grupări.

Copos îşi freacă palmele de bucurie

Preocupat în ultime zile cu stabilirea ultimilor termeni de vânzare a Rapidului, patronul George Copos s-a arătat mulţumit de hotărârea luată de membrii CEx şi spune că echipa giuleşteană se va supune la fel ca întotdeauna deciziilor luate de forul fotbalistic românesc. Nu la fel de bine a fost primită vestea barajului de primarul Chiajnei, Mircea Minea, care susţine că Rapidul primeşte nemeritat o a doua şansă. “Sunt două criterii. Din punct de vedere sportiv, Rapid a rămas în Liga 1. Din punct de vedere al licenţei, nu. La noi e invers. Puteam să aducem şi noi jucători cărora să le promitem sute de mii de euro şi apoi să intrăm în insolvenţă şi să nu mai dăm banii. Aşa terminam în primele 10″, a declarat preşedintele Concordiei în exclusivitate pentru Sport Total FM.

Deşi contestă măsura luată de FRF, Mircea Minea dezvăluie că nu i-a impus noului antrenor al echipei, Ionuţ Chirilă, să câştige duelul cu Rapid, echipa sa, la fel ca şi a giuleştenilor fiind luate prin surpindere de barajul care se va disputa sâmbătă. Există o necunoscută cu disputarea meciului de baraj, deoarece Petrolul Ploieşti nu este dispus să organizeze jocul pe “Ilie Oană”.

“Suntem în perioada de pregătire. Nicio echipă nu a făcut transferuri spectaculoase. Eu am purtat o discuţie cu Chirilă, am bătut palma şi pornim la drum. Nu am avut niciun criteriu. Nu i-am pus obiectiv să bată Rapidul. Ne resemnasem cu liga a doua”, a mai spus primarul ilfovean.

Rapidistul care ţine cu Chiajna

Fost jucător al Rapidului, dar în prezent antrenor la centrul de copii şi juniori ai Concordiei, Ion “Liţă” Dumitru este perfect de acord cu soluţia găsită de FRF pentru rămânerea la un campioant cu 18 echipe şi crede că formaţia din Chiajna este favorită în barajul cu fosta sa echipă. “Concordia formează un lot tânăr şi de perspectivă şi cred că au prima şansă. La Rapid este o situaţie neclară şi nepusă la punct. Copos nu va da niciodată Rapidul şi atmosfera nu e bună. Concordia poate profita de acest lucru. Singurul avantaj al giuleştenilor este galeria. Federaţia şi Liga au acţionat corect, zic eu. La acest baraj ţin cu Concordia”, a spus Liţă Dumitru la Sport Total FM.

Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă