20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBani spălaţi în afaceri cu medicamente. Unul dintre traficanţi a fost reţinut

Bani spălaţi în afaceri cu medicamente. Unul dintre traficanţi a fost reţinut

Suspecţii cumpărau medicamente prin firme fantomă, apoi le vindeau, în numele unor persoane fizice. Banii obţinuţi erau schimbaţi imediat în valută şi transferaţi în conturi din străinătate.

Acţiunea este desfăşurată de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Bucureşti, cu sprijinul DGIPI şi al Parchetului Capitalei.

Anchetatorii au reţinut şi un vinovat. Este vorba de administratorul mai multor societăţi comerciale carea înregistrat în contabilitate facturi fictive, în valoare de peste 70.000.000 de lei, emise în numele unor firme inactive sau care nu funcţionează la sediul social, în scopul deducerii ilegale a taxei pe valoare adăugată.

În numele uneia dintre societăţi, învinuitul a solicitat organelor fiscale, rambursarea sumei de TVA provenită din manopera dolosivă prezentată mai sus, în valoare de 1.200.000 lei.

Cel în cauză a pus la punct un sistem conform căruia prin intermediul celor 28 de societăţi comerciale ce au ca obiect principal de activitate comercializarea de produse farmaceutice şi medicamente, a comercializat produse farmaceutice şi medicamente subvenţionate prin diverse puncte de lucru ce nu deţineau autorizaţii de funcţionare.

De asemenea, societăţile au reţinut de la salariaţi şi nu au virat bugetului general consolidat sumele datorate.

În acest moment prejudiciul adus bugetului de stat este de 1.450.000 lei.

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă