13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBaneasa, orasul care nu mai are bani nici sa stranga gunoiul de...

Baneasa, orasul care nu mai are bani nici sa stranga gunoiul de pe strazi

» Orasul Baneasa din judetul Constanta este foarte aproape de faliment.

» Administratia locala nu mai poate plati nici macar ratele la tractorul inchiriat pentru a strange gunoaiele de pe strazi.

» "Mai rau de atat nu se poate", crede viceprimarul orasului, Titu Parvu, care nu vede nici o speranta pentru a iesi din aceasta situatie.

Viceprimarul din Baneasa, Titu Parvu, spune ca facturile neachitate au atins suma de un miliard de lei, bani pe care administratia publica locala nu are de unde sa-i ia. Printre restantele inregistrate de primarie, cea mai arzatoare este cea a ratelor la tractorul pe care administratia locala l-a achizitionat pentru a realiza salubrizarea orasului. Pana acum, nu au fost achitate trei dintre rate, suma datorata ridicandu-se la aproximativ 600 de milioane de lei. Fara acest utilaj, administratia publica nu ar mai reusi, crede viceprimarul orasului Baneasa, sa se descurce in privinta gunoaielor ce sunt colectate la nivelul unitatii teritorial-administrative. La aceasta, se adauga si facturile neachitate pentru iluminatul public, iluminatul scolilor, facturile de telefon de la scoala si alte institutii ce sunt subordonate primariei. Lipsa fondurilor se simte si in imposibilitatea autoritatilor locale de a realiza proiecte pentru dezvoltarea comunitatii. "Nu stiu ce o sa facem.

 

Agricultura din care traia Baneasa e la pamant", a concluzionat vicele Titu Parvu. Pana acum, primaria a acordat, conform legii, ajutoarele sociale si banii conform Legii 416 privind venitul minim garantat. Numai ca, in conformitate cu hotararile Consiliului Local (CL), in lunile august, septembrie si octombrie, sunt sistati de la plata venitului minim deoarece autoritatile locale considera ca populatia apta de munca poate fi incadrata temporar in domeniul agricol. Numai ca anul acesta agricultura este la pamant si putini sunt cei care isi permit sa angajeze chiar si zilieri.

» Seceta distruge agricultura
Astfel, acelasi reprezentant al administratiei publice locale sustine ca recoltele sunt afectate de lipsa precipitatiilor, la orzoaica se vor obtine in jur de 2.000 de kg la hectar, iar pretul de vanzare va fi de cel mult 4.000 de lei kg. In privinta graului, lucrurile stau chiar mai prost, recolta urmand sa fie de 1.600-1.700 kg la hectar, pretul de vanzare fiind de 4.000-5.000 de lei pe kg.

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă