14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBăiat sau fată? Un model androgin sfidează diferenţele dintre sexe

Băiat sau fată? Un model androgin sfidează diferenţele dintre sexe

Andrej Pejic este un tanar de 20 de ani din Bosnia. El a crescut intr-o tabara pentru refugiati din Serbia, apoi s-a mutat, impreuna cu parintii, in Melbourne. Aici, el a fost descoperit de o agentie de modele si i s-a oferit un job in domeniu.

Pana in acest punct, viata lui Andrej suna ca o poveste clasica de succes. Dar este suficient sa vezi o fotografie a tanarului ca sa te lamuresti ca lucrurile nu sunt atat de roz. Sau poate sunt un pic prea roz pentru gustul conservatorilor.

Pozele de mai sus il reprezinta pe Andrej in timpul uneia din prezentarile de moda cu haine pentru femei. Modelul a ales sa imbrace costumatii feminine deoarece contractele fetelor sunt mai bune decat cele ale baietilor, informeaza DailyMail.co.uk.

Tanarul a fost descoperit de Sarah Doukas de la agentia Storm, renumita pentru faptul ca le-a scos la lumina pe Kate Moss si pe Lilly Cole. Un lucru neobisnuit este ca Andrej are doua portofolii diferite – unul pentru show-urile feminine, altul pentru show-urile masculine.

Baiatul a reusit sa castige admiratia lui Kate Moss care a declarat, in repetate randuri, ca Andrej este o adevarata frumusete. Cu toate acestea, nu toate modelele feminine sunt la fel de incantate de prezenta tanarului pe catwalk.

“Nu stiu ce viziune au colegele mele asupra rolului meu. Cele mai multe fete sunt foarte competitive si nu prea imi sprijina initiativa“, a declarat Andrej pentru revista Grazia.

Androginia nu este singurul lucru problematic in situatia lui Andrej. Acesta a recunoscut ca, pentru a fi la fel de slab ca o fata, se infometeaza.

“Talia mea avea 73 de cm. A trebuit sa fac un efort imens ca sa o reduc la 63 de cm. Soldurile mele sunt de 88 de cm. Trebuie sa fiu foarte disciplinat ca sa pot sa prezint moda in calitate de model feminin. Hai sa fim sinceri. Cine vrea sa faca asta, nu mananca prea mult”, le-a marturisit Andrej celor de la revista Grazia.

Andrej trebuie sa se confrunte si cu reticentele revistelor de fashion, care nu sunt atat de fascinate de felul in care baiatul jongleaza cu identitatea sa. FHM l-a numit un “lucru” atunci cand modelul s-a calificat pe locul 98 in topul celor mai frumoase femei din lume.

Imaginea sa a fost cenzurata pe coperta unei carti despre moda pentru ca oamenii sa nu il confunde cu o femeie.

Andrej sustine ca inca din copilarie adora sa se imbrace in fata. Se strecura in dressingul mamei sale si ii purta hainele. Cand a fost pus sa imbrace o uniforma barbateasca pentru un job in McDonalds, baiatul s-a simtit incomod.

“In ciuda apucaturilor mele neobisnuite in ochii celorlalti, parintii mi-au permis intotdeauna sa fac ce mi-am dorit. Desi nu mi-au incurajat preferintele, m-am simtit iubit si respectat”, a declarat Andrej, care are numai cuvinte de lauda pentru familia sa neconventionala.

“Uneori ma simt ca un barbat, alteori ca o femeie. Cei mai multi oameni ma considera o reprezentanta a sexului frumos. Nu ma deranjeaza deloc viziunea lor. Ma simt bine in pielea mea si nu consider ca sunt o aparitie neobisnuita. Nu vreau sa fiu o fata, dar ador sa ma imbrac ca una”, sustine tanarul.

El a refuzat sa faca declaratii privind orientarea sa sexuala, sustinand ca este vorba despre un lucru prea personal ca sa fie discutat in vazul lumii.

Cercetatorii in domeniul teoriei genurilor sunt fascinati de persoana lui Andrej si sunt hotarati sa descopere radacinile si motivatiile identitatii lui nonconformiste.

Citeste mai multe si vezi poze pe www.modista.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă