15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialBaconschi, după semnarea acordului, alături de Clinton: Stăm alături de voi, cum...

Baconschi, după semnarea acordului, alături de Clinton: Stăm alături de voi, cum vom sta totdeauna

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat, după semnarea acordului privind scutul antirachetă alături de Hillary Clinton, că România este hotărâtă să participe la eforturile privind securitatea globală iar vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington este o dovadă în acest sens, potrivit Mediafax.

“Acest moment vine la două zile după ce toată lumea a comemorat alături de poporul american oribilele atacuri de la 11 septembrie. Stăm alături de voi, cum am stat întotdeauna. Vântul schimbării din lumea arabă arată că merită luptat pentru schimbări”, a spus Baconschi.

El a adăugat că, în calitatea sa de “membru al lumii libere şi partener strategic al SUA, România este hotărâtă să participe la eforturile privind securitatea globală”.

“Vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington confirmă această abordare pentru securitatea globală”, a precizat şeful diplomaţiei române.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marţi, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România.

Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu.

Semnarea documentului se produce la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Codul rutier s-ar putea schimba. Legi avem, dar sunt fentate. Premierul crede că accidentele au loc din cauza drumurilor înguste

Suntem țara cu cele mai periculoase şosele din Europa. Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe primul loc cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori....
Ultima oră
Pe aceeași temă