24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBacău: Un polițist care amenința cu sinuciderea a intrat în greva foamei

Bacău: Un polițist care amenința cu sinuciderea a intrat în greva foamei

Un polițist din județul Bacău, care a amenințat cu sinuciderea în luna octombrie, a intrat în greva foamei pe motiv că nu s-ar fi sesizat nimeni cu privire la abuzurile comise în unitatea din Moinești, relatează Mediafax.

Agentul şef Aurel Munteanu de la Poliția Moinești, aflat în prezent în concediu medical după ce la sfârșitul lunii octombrie a ameninţat că se sinucide cu pistolul din dotare, a intrat acum în greva foamei după ce problemele pe care le-a sesizat atunci nu ar fi fost rezolvate.

Protestul poliţistului băcăuan este susţinut de reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

”Agentul şef de poliţie Aurel Munteanu a constatat că, după episodul în care s-a baricadat în biroul în care îşi desfăşoară activitatea pentru a atrage atenţia asupra terorii instituite de şeful Poliţiei Moineşti, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău nu a luat nicio măsură pentru a detensiona situaţia din cadrul acestei unităţi de poliţie şi a decis să intre în greva foamei. În urmă cu aproximativ o lună, Aurel Munteanu, în urma unei discuţii tensionate cu şeful Poliţiei Moineşti, care l-a ameninţat că îl va da afară, acesta s-a baricadat într-unul din birourile unităţii de poliţie pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor comise”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bacău au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acţiunea de protest a agentului şef Aurel Munteanu.

La sfârşitul lui octombrie, Poliţia Judeţeană Bacău a declanşat o anchetă în cazul agentului şef Aurel Munteanu, după ce acesta s-a blocat într-unul din birourile Poliţiei Moineşti, ameninţând că se va sinucide cu pistolul din dotare, pe motiv că ar fi marginalizat. În funcţie de rezultatul anchetei, conducerea Poliţiei Judeţene Bacău va decide dacă poliţistul va mai putea lucra în sistem.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, agentul de la Ordine Publică se afla în timpul serviciului, iar la un moment dat s-a încuiat într-unul din birouri şi a ameninţat că se va împuşca, dacă nu îi vor fi ascultate problemele cu care se confruntă la serviciu.

Șefii direcţi ai poliţistului au anunţat imediat conducerea Poliţia Judeţeană Bacău, iar comandantul şi un negociator de la Serviciul de Acţiuni Speciale au mers să discute cu agentul. Poliţistul, care a refuzat să descuie uşa, i-a transmis şefului Poliției Județene Bacău că vrea să se sinucidă.

După mai multe ore de negocieri, agentul a deschis uşa, fiind ulterior transportat, cu acceptul său, la Secţia de Psihiatrie a Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Deşi medicul specialist i-a recomandat să se interneze, poliţistul a refuzat.

Ulterior, poliţistul din Moineşti a intrat în concediu medical.

Agentul de poliţie a mai avut probleme comportamentale şi în trecut, motiv pentru care, în perioada 2007-2013, în urma evaluării anuale, i-a fost retrasă arma din dotare.

Cele mai citite

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...

Remiză spectaculoasă între Bologna și Juventus! „Bătrâna Doamna” a revenit de la 0-3

Bologna şi Juventus Torino au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a 37-a din Serie A, după ce au remizat, scor 3-3. Bologna...
Ultima oră
Pe aceeași temă