20 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialBacău: Bărbatul care a încercat să vândă 2 copii şi-a ucis nevasta

Bacău: Bărbatul care a încercat să vândă 2 copii şi-a ucis nevasta

Un bărbat din judeţul Bacău, reţinut în martie 2009 şi eliberat la câteva luni după ce fusese prins încercând să vândă doi copii, şi-a ucis în bătaie soţia, în noaptea de luni spre marţi, transmite Mediafax.

 

Bărbatul a fost eliberat în urmă cu zece luni, pe motiv că nu prezintă pericol social.

Conform anchetatorilor, Benone Păvăloaie, în vârstă de 33 de ani, din satul Ciutureşti, a bătut-o toată noaptea pe soţia sa, de 22 de ani, iar marţi dimineaţă a anunţat Poliţia despre decesul acesteia.

“Pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, bărbatul i-a aplicat soţiei mai multe lovituri pe toată suprafaţa corpului. El recunoaşte în mare parte fapta. Soţul a fost reţinut şi va fi prezentat Tribunalului cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 29 de zile”, a declarat procurorul Felix Bănilă de la Parchetul Tribunalui Bacău.

Păvăloaie a fost reţinut în martie 2009, iar apoi arestat. Bărbatul şi un prieten al său au încercat atunci să îşi vândă doi dintre copii, în vârstă de cinci şi opt ani.

Din actul de sesizare a instanţei rezultă că cei doi bărbaţi “au fost cercetaţi şi trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, prevăzută de art.13 alin.1,2,3 din Legea nr.678/2001 modificată, constând în aceea că în cursul lunii martie a anului 2009, în calitate de părinţi naturali ai minorilor Bulai Costel Dorin şi Bujor Benone Andrei, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra, pentru a obţine venituri materiale au acceptat să-i transfere la o clinică în vederea prelevării unui organ (rinichi)”.

Atunci, autorităţile băcăuane au preluat de la cei doi bărbaţi alţi patru copii şi i-au internat în centre de specialitate. După şapte luni, Benone Păvăloaie a fost eliberat pe motiv că nu prezintă pericol social, potrivit deciziei nr. 560 a Curţii de Apel Bacău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă