11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul prim-procurorului sibian: Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită...

Avocatul prim-procurorului sibian: Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită acestuia o maşină

Un avocat al prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu reţinut de DNA susţine că, în acest dosar, omul de afaceri Ilie Carabulea e acuzat că i-ar fi dat magistratului mită o maşină, în cauză fiind implicate mai multe persoane, între care avocatul Nicolae Ucă şi omul de afaceri Cristi Bicher, potrivit Mediafax.

Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.

“Am auzit şi eu ce s-a întâmplat (reţinerea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a unui ofiţer SRI, n.r.), dar nu ştiu nimic altceva despre asta. Nu am nicio legătură. Cunosc, ce-i drept, multe persoane, pentru că funcţia şi legăturile comerciale m-au dus în multe locuri, inclusiv din zona serviciilor. Despre caz însă nu ştiu nimic, nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am nicio problemă”, a declarat Carabulea pentru Mediafax.

Avocatul Viorel Jidveian, apărătorul prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea şi avocatul Nicolae Ucă, transmite corespondentul Mediafax.

Jidveian a spus că în această cauză sunt învinuite persoane cunoscute din Sibiu, precum omul de afaceri Ilie Carabulea, care este acuzat că i-ar fi dat o maşină drept mită procurorului Florin Apostu.

Potrivit sursei citate, printre cei implicaţi în acest caz se numără şi Cristi Bicher, om de afaceri, şi avocatul Nicolae Ucă.

El a spus că Ilie Carabulea ar fi fost citat pentru luni la DNA Alba, iar Nicolae Ucă miercuri.

“Este o cauză complexă, delicată, deosebită, cu foarte multe capete de acuzare. Câte vor fi reţinute în final ca vinovăţii e discutabil”, a spus Jidveian.

El a adăugat că în cazul lui Apostu sunt 12 capete de acuzare, iar în cazul ofiţerului SRI reţinut în acelaşi caz există trei capete de acuzare.

La rândul său, procurorul Florin Apostu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că are încredere în justiţie şi aşteaptă ca instanţa să se pronunţe.

El a spus că perioada ordonanţei de reţinere a expirat, însă asta nu va însemna că o va lua “la fugă”.

Apostu a menţionat că aşteaptă ca instanţa să se pronunţe şi indiferent ce soluţie se va da înclină către a nu face recurs.

El a spus că doreşte să se termine foarte rapid acest caz şi că nu există martori în dosar, nu se probează acuzaţiile şi de aceea doreşte să se judece şi nu să se tergiverseze.

Surse din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia au declarat că pronunţarea în acest caz, privind măsura arestării preventive propuse de DNA, ar urma să aibă loc în jurul orei 17.00.

Ordonanţa de reţinere în cazul procurorului Florin Apostu a expirat, iar în cazul ofiţerului SRI urmează să expire în jurul orei 17.00.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, şi un ofiţer SRI din Sibiu, Tiberiu Popescu, au fost reţinuţi în urma unei anchete a DNA, pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită şi distrugerea unor probe în dosare.

Avocatul sibian Nicolae Ucă, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din oraş, spunea că este citat pentru, luni, la DNA Alba, în acelaşi dosar cu prim-procurorul Florin Apostu.

Contactat telefonic de corespondentul Mediafax, Nicolae Ucă a spus că este o “persoană onorabilă”, care nu este implicată în niciun fel de “activităţi reprobabile, de natură penală”.

“Nu mă consider implicat în niciun fel în acte reprobabile de natură penală săvârşite de nicio persoană. Sunt o persoană onorabilă care nu este implicată în niciun fel de activitate suspectă. Aştept să văd ce vor decide autorităţile şi dacă mi se va cere voi oferi informaţiile care mi se vor solicita”, a declarat Nicolae Ucă.

Avocatul Ucă a refuzat însă să precizeze calitatea în care va participa, luni, la audieri la sediul DNA Alba.

“Nu doresc să comentez mai mult de atât. Eu răspund la întrebările care mi se par decente, nu am niciun motiv să mă spovedesc în faţa nimănui”, a afirmat Ucă.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că în acelaşi dosar sunt implicate mai multe persoane, între care un om de afaceri şi adjunctul şefului IPJ Sibiu, comisarul-şef Lucian Tarnu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, adjunctul IPJ Lucian Tarnu a fost joi la audieri la Alba Iulia.

“Domnul Tarnu a fost joi la DNA Alba, a stat aproximativ o oră acolo. Nu mai are niciun fel de citaţie pentru o dată ulterioară, nu va mai fi convocat”, a declarat Balteş, fără a preciza motivul pentru care Tarnu a fost audiat.

 

Cine este Ilie Carabulea

Ilie Carabulea a fost cotat, în acest an, drept cel mai bogat sibian din topul „ Forbes 500 Miliardari”. Acesta deţine o avere estimată la 200 de milioane de euro. Carabulea controlează grupul de firme din holdingul Atlassib şi deţine 36,26% din Banca Carpatica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă