12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Boldea: "Se intoarce acasa intr-o saptamana"

Avocatul lui Boldea: “Se intoarce acasa intr-o saptamana”

Mihail Boldea se va întoarce acasă în cel mult o săptămână, a declarat astazi, la Realitatea TV, avocatul deputatului, George Moloman.

“Confirm ce a spus domnul Boldea în presă, că este în Congo. (…) S-a creat impresia că a fugit, însă el nu avea de unde să ştie oficial despre aviz”, a mai susţinut avocatul deputatului, la Realitatea TV.

Deputatul Mihail Boldea a declarat vineri, într-un interviu pentru Antena 3, că se va reîntoarce în România cum găseşte bilet de avion, acuzând că în ţară ”nu se respectă dreptul la apărare”. ”Să nu mă caute domnul Băsescu, că vin, cum găsesc bilet de avion o să iau biletul de avion, bineînţeles tot prin Istanbul, să mă aştepte să mă încătuşeze”, a comentat Boldea.

Primul contact media cu România pe care l-a iniţiat Mihail Boldea a avut loc în cursul zilei de vineri, cu o jurnalistă a Gândul.info. “Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu”, a spus Boldea”, relatează jurnalista de la Gândul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la SRI, că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya, iar procedurile de aducere în ţară au fost deja demarate, dând asigurări că acesta va fi găsit “şi în gaură de şarpe”.

Deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară în 17 martie, pe la Vama Giurgiu, cu destinaţia Turcia, iar din Turcia, de pe Aeroportul Ataturk, s-a îmbarcat spre o destinaţie necunoscută, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis emiterea de îndată a unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele deputatului.

Deputatul  este acuzat, printre altele, de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, spălare de bani în formă continuată.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă