11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAvion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul aeronavei a MURIT

Avion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul aeronavei a MURIT

UPDATE 15.30: Ministerul Afacerilor Interne a anunțat luarea unor măsuri operative, în cazul avionului de mici dimensiuni, prăbușit la Stăncuța.

Citește și Accident aviatic Brăila: MAI a luat primele măsuri operative

—-

UPDATE 13.00: Pilotul avionului utilitar prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Brăila, a murit. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator înainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Mediafax.

Citește și GALERIE FOTO. Accidente aviatice în România: Câte avioane ușoare s-au prăbușit în ultimii 5 ani

——————

Două persoane au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Brăila. Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spital, informează obiectivbr.ro

Incidentul a avut loc în localitatea Stăncuța, în dreptul unei orezării. Aeronava transporta îngrăşământ chimic. 

Pilotul și însoțitorul acestuia, în vârstă de 59, respectiv 55 de ani, primesc îngrijiri de la medici. Cei doi a fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila. Copilotul se află în stare gravă.

Astfel, pilotul avionului are un traumatism toracic și un traumatism la un picior, în timp ce copilotul are politraumatisme, fracturi la bazin, mandibulă, coaste, la glezna de la piciorul drept și o plagă tăiată la antebraț, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Brăila.

Avionul aparţine unei societăţi din Galaţi şi a fost închiriat de o firmă din Brăila pentru a împrăştia îngrăşământ, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila,  Colonelul Ştefan Stoian.

În urma verificărilor făcute la faţa locului, s-a constatat că substanţa respectivă nu a fost împrăştiată pe câmp, ci a rămas în buncărul avionului.

Stoian a precizat că la locul accidentului sunt echipaje de la ISU, poliţişti, reprezentanţi ai Primăriei Stăncuţa şi un reprezentant al societăţii care a închiriat avionul.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă