20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAvalansa de masini furate la granita

Avalansa de masini furate la granita

In ultimele saptamani au fost retinute  la punctele de trecere a frontierei din judetul Arad cinci masini furate din Italia.

De asemenea, in urma investigatiilor politistilor de frontiera aradeni sunt cercetate 28 de persoane care au sofat prin  Europa fara a avea permis de conducere. Politistii de frontiera aradeni reusesc sa se pronunte in numai 10 minute daca masina care tocmai intra in Romania este furata sau nu din strainatate si daca soferul are sau nu permis de conducere. Daca acesta nu poate prezenta permisul de conducere, motivand ca l-a uitat acasa, ca l-a pierdut sau i s-a furat, imediat este contactat un ofiter de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

 

Acesta, in urma stabilirii unor relatii de colaborare cu politisti din Uniunea Europeana, trimite un SMS cu neclaritatile avute catre omologii sai. In maximum 10 minute el primeste raspunsul. Abia atunci sunt demarate procedurile legale pentru inceperea cercetarilor. In general, la autoturismele scumpe, noi sau aproape noi, sunt cercetate cu atentie actele. Ulterior ofiterii de la frontiera intra in legatura cu Punctul de Contact de la Oradea, unde se afla ofiteri din mai multe tari. "Majoritatea masinilor furate din Occident sunt sustrase din Italia. Unele au seriile foarte bine modificate si este foarte greu de dovedit ca sunt furate, dar aceasta este deja problema specialistilor care efectueaza expertizele tehnice", a declarat comisar-sef Ioan Handra, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă