18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Profesor universitar, reținut pentru o crimă comisă în urmă cu 18...

FOTO. Profesor universitar, reținut pentru o crimă comisă în urmă cu 18 ani

Un profesor de la o universitate din Bucureşti a fost reținut de poliție, fiind principalul suspect în cazul unei crime comise în anul 1998, Victima se numea Mihaela Fulga şi era profesoară de limba chineză la Liceul "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti. Femeia urma să plece din ţară, iar bărbatul nu se împăca cu ideea.

Omorul a fost comis, din gelozie, în garsoniera în care locuia cu chirie din cartierul bucureştean Titan, autorul încercând să pară totul un jaf, potrivit anchetatorilor, aceştia descoperind absenţa mai multor obiecte electrocasnice. Mihaela Fulga locuia singură dar primea uneori vizitele prietenilor, potrivit cunoscuţilor

Poliţia a descoperit trupul victimei aşezat pe pat şi acoperit cu o pătură. Prezenta mai multe lovituri de corp contondent în zona capului şi numeroase semne pe picioare. Arma crimei nu a fost găsită în locuinţă, însă anchetatorii spuneau că ar fi fost vorba despre o toporişcă sau un ciocan pentru sniţele. 

Rudele victimei susţineau, potrivit unor articole din presa vremii, că profesorul încerca să aibă o relaţie cu Mihaela. Deşi mai mulţi vecini îl văzuseră pe profesor sunând insistent la uşa victimei, anchetatorii au avut în vedere un cerc mai larg de suspecţi. Potrivit poliţiştilor, din investigaţii a reieşit că victima avea un cerc larg de cunoştinţe, în special din lumea afacerilor, români şi chinezi, ea colaborând cu aceştia în calitate de translator.

A "pozat" în "nebun îndrăgostit" care strecora scrisori de iubire pe sub uşa victimei 

Surse din poliţie declarau la acea vreme, potrivit unor articole din presă, că martorul D.P (Dan Păcurariu-nr. conform unosr surse apropiate anchetei) a dat impresia unui "nebun îndrăgostit", care nu făcea altceva decât să strecoare pe sub uşa apartamentul Mihaelei bileţele cu diverse mesaje. 

Anchetatorii considerau cazul drept unul "ciudat"

Poliţia nu avea probe că barbatul era îndrăgostit de femeie, sau că-i trimitea doar mesaje de dragoste pe sub uşă şi nici nu avea toată aparatura necesară pentru ancheta criminalistică. Criminalistul Dincă de la Poliţia Capitalei, declara: "Poliţia munceşte în draci, de dimineaţa până seara şi de seara până dimineaţa, pentru că este un caz ciudat. oamenii noştri sunt pe teren şi sunt urmărite mai multe piste de cercetare".

Vecinii au auzit ţipete 

Vecinii au alertat poliţia după ce au simţit un miros de putrefacţie venind din garsoniera femeii. Ei au declarat poliţiei că auziseră ţipete în seara crimei, însă au crezut că e o simplă ceartă.

Mihaela Fulga era absolventă a Facultăţii de Limbi Străine- secţia chineză. Era unul dintre cei trei profesori de limba chineză care existau la acea vreme în ţară. În timpul anchetei, poliţia a găsit şi o legitimaţie emisă de Televiziunea naţională, vizată pe anul 1997.

Profesoara era originară din judeţul Olt, dar locuia în Capitală de 15 ani.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă