20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialAutoritățile din Turcia au emis, miercuri, mai multe mandate de arestare pentru...

Autoritățile din Turcia au emis, miercuri, mai multe mandate de arestare pentru 34 de foști angajați ai televiziunii publice TRT

Autoritățile din Turcia au emis, miercuri, mai multe mandate de arestare pe numele a 34 de angajați ai televiziunii publice TRT, în cadrul anchetei care îi vizează pe susținătorii clericului musulman Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și acuzat de Ankara că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat eșuate din iulie anul trecut, informează agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

Toți cei 34 sunt suspectați că ar fi utilizatori ByLock, aplicație de mesagerie criptată folosită, potrivit de guvernul turc, de susținătorii lui Gulen, potrivit agenției de presă Anadolu, citată de Reuters.

În cadrul unei operațiuni separate, poliția turcă a arestat miercuri dimineața 14 subofițeri, în șase provincii, în cadrul investigației asupra loviturii de stat, potrivit agenției Dogan.

În jur de 50.000 de oameni au fost arestați și 150.000 de funcționari de stat, inclusiv cadre didactice, judecători și militari, au fost concediați în contextul stării de urgență declarate după puciul eșuat.

Organizații pentru apărarea drepturilor omului și critici la adresa guvernului afirmă că Ankara se îndreaptă spre un regim autoritar de ani de zile, proces care s-a accelerat după lovitura de stat eșuată și referendumul din aprilie anul curent care a întărit prerogativele președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă