25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAustria reintroduce temporar controlul la frontiere, pentru securitatea Forumului Economic Mondial

Austria reintroduce temporar controlul la frontiere, pentru securitatea Forumului Economic Mondial

Austria va reintroduce, temporar, controalele la frontierele terestre, aeriene şi fluviale în perioada 4-9 iunie, măsura fiind luată pentru organizarea, în condiţii de securitate optime, a Forumului Economic Mondial de la Viena, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, începând cu data de 4 iunie (ora 00.00) până în data de 9 iunie (ora 23.59) vor fi reintroduse temporar controale la frontierele terestre, aeriene şi fluviale ale Austriei.

MAE precizează că autorităţile austriece au luat această măsură pentru a organiza, în condiţii de securitate optime, lucrările Forumului Economic Mondial de la Viena, din perioada 8-9 iunie.

Reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne este în conformitate cu prevederile acquis-ului Schengen.

Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...
Ultima oră
Pe aceeași temă