15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialAudi a dat în judecată compania auto chineză Qoros. Vezi de ce!

Audi a dat în judecată compania auto chineză Qoros. Vezi de ce!

Audi a dat în judecată constructorul auto Qoros, parte a grupului chinez Chery, pentru folosirea literei Q în numele modelelor sale şi a câştigat procesul în primă instanţă, potrivit publicaţiei germane Die Welt, citata de Mediafax.

Un tribunal din Hamburg, competent în domeniul mărcilor, a dat câştig de cauză Audi, divizie a Volkswagen, în detrimentul Qoros, care aparţine Chery.

Qoros urmează să îşi facă debutul internaţional cu primul său model berlină la începutul lunii martie, la salonul auto de la Geneva, sub numele GQ3. Compania a fost înfiinţată în 2007, de grupul Chery, cel mai mare constructor auto independent din China, şi holdingul Israel Corporation.

Audi produce la rândul său vehicule de lux 4X4 al căror nume include litera Q, care se numără printre cele mai bine vândute modele ale companiei.

“Litera Q este un element protejat jurudic din gama noastră. Dacă un alt constructor auto foloseşte litera Q în numele modelelor sale, normal că ne afectează”, a declarat un purtător de cuvânt al Audi.

Die Welt a subliniat că procesul este surprinzător, având în vedere că Audi nu are de ce să se teamă din partea Qoros.

Mai mult, şi alţi producători de automobile folosesc litera Q, precum Toyota, care are un model numit iQ, fără ca Volkswagen să fie afectat în vreun fel.

Potrivit publicaţiei germane, litigiul reprezintă un indiciu că “europenii vor să facă tot posibilul pentru a încetini întărirea concurenţei venite din China”.

Qoros a anunţat pe de altă parte că vrea să vândă vehicule echipate cu toate opţiunile la un preţ cu 15% mai mic decât concurenţa.

“Încearcă să ne torpileze cum pot. Concurenţa a devenit nervoasă, dar sunt sigur că prezenţa noastră la Geneva va fi un mare succes”, a declarat Gert Hildebrand, director de design la compania chineză.

Qoros a dat asigurări că a înregistrat numele GQ3 la oficiul european de protecţie a mărcilor şi că are încredere în capacitatea sa de a obţine în final câştig de cauză.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...
Ultima oră
Pe aceeași temă