31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialAu inceput negocierile pentru formarea majoritatii

Au inceput negocierile pentru formarea majoritatii

–  PD-L a castigat turul II al alegerilor locale in Timis si Arad.

–  Democrat-liberalii incearca acum sa obtina cat mai multe posturi de viceprimari.

PD-L Arad a reusit sa se claseze pe primul loc pe tara, dupa performanetele obtinute intr-un top al alcatuit de partid.
Insumat cu primul tur, PD-L are primari in 48 din cele 78 de localitati aradene, dupa cum a precizat noul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, ceea ce face ca aproximativ 75 la suta din populatia judetului sa fie administrata de primari democrat-liberali. In CL si CJ, PD-L detine majoritatea si functia de presedinte a CJ. In plus, la Dezna, candidata independenta care a castigat primaria a fost sprijinita de PD-L. Democrat-liberalii negociaza deja pentru a-si intari victoria cu cat mai multi viceprimari. La Arad, PD-L va avea un viceprimar, iar cea de-a doua functie de viceprimar va reveni UDMR. Viceprimarul PD-L va fi Ovidiu Marian, iar cel al UDMR, Levente Bognar. La Consiliul Judetean, PD-L va numi ambii vicepresedinti: Adrian Tolea si Iosif Matula. Mult in spatele PD-L s-au situat PSD cu 14 primarii, PNL, cu zece primarii, UDMR cu trei primarii si PIN, PC si PRM cu cate o primarie.
In turul doi al alegerilor locale din judetul Timis, cea mai mare surpriza s-a produs la Lugoj. Candidatul PSD, Constantin Francisc Boldea, s-a impus in fata primarului democrat Marius Martinescu dupa o lupta foarte stransa. Practic, doar circa o suta de voturi i-a desparait pe cei doi candidati. In ceea ce priveste functia de viceprimar, acest post urmeaza sa fie ocupat de un reprezentant al PNL. a declarat pentru Romania libera presdintele executiv al PSD Timis, Sorin Grindeanu, noul viceprimar al municipiului Timisoara.

In fruntea orasului Jimbolia a ramas acelasi primar, Gabor Kaba (UDMR). La Buzias a ramas in functie Alger Ilas (PSD), iar orasele Ciacova si Deta vor fi administrate de Petru Filip si Petru Roman (PD-L). PD-L are 43 de primari, urmat, la mare distanta, de PSD cu 24 de mandate. In continuare, APT a obtinut 21 de mandate, iar UDMR patru posturi de primar. De asemenea, au mai fost alesi patru independenti, iar Uniunea Bulgarilor din Banat si Partidul Noua Generatie au obtinut cate un mandat. Pentru seful Consiliului Judetean Timis, democratul Constantin Ostaficiuc, vin zile nu tocmai usoare, pemtru ca majoritatea in consiliu este acum formata din APT si PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă