13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAu fost aleşi cei mai buni sportivi ai Constanţei

Au fost aleşi cei mai buni sportivi ai Constanţei

Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara a fost desemnată de structurile sportive constănţene cea mai bună sportivă a Constanţei în 2011.

 

Ca la fiecare final de an, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret împreună cu structurile sportive constănţene şi mass-media de profil au ales cei mai buni sportivi ai judeţului în 2011. Întâlnirea a avut loc ieri la Restaurant Sport şi a avut ca rezultat principal numirea Elizei Samara drept cea mai bună sportivă a Constanţei în anul ce urmează să se încheie. Sportiva legitimată la CS Farul, antrenată de Viorel Simion şi Liliana Sebe, a primit „Premiul Judeţean al Anului”, pentru performanţele la Campionatele Mondiale Universitare şi Europene.

Într-un clasament pe puncte, Samara le-a devansat pe canotoarea Diana Bursuc şi gimnasta Ana Porgras. Tot Premiul Judeţean al Anului l-a primit şi juniorul Ion Prundeanu, canotor legitimat la LPS „Nicolae Rotaru” şi antrenat de Norica Sarchizian. În clasamentul pentru tineret şi juniori au mai punctat Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret în proba-regină a atletismului, 100 metri. Canotoarele Lavinia Ţîrlea şi Mădălina Rusu îi urmează pe primii doi.

Cea mai grea misiune a consiliului care a stabilit premiile a fost numirea celei mai bune echipe a judeţului. Cum rezultatele sunt aproape identice, HCM Constanţa (handbal masculin) şi CS Volei 2004 Tomis (volei feminin) au fost clasate la egalitate.

În ierarhia cluburilor sportive, CS Farul a ocupat primul loc, detaşat, iar la cluburi de juniori s-a impus LPS „Nicolae Rotaru”.

S-au acordat şi premii individuale pentru cei care evoluează în echipe. Cel mai bun handbalist a fost desemnat Mihai Popescu, cea mai bună jucătoare de volei – Cristina Cazacu şi cel mai bun fotbalist – Vasilică Cristocea. Premiul pentru cel mai bun rugbist al anului i-a revenit lui Daniel Carpo de la RCJ Farul, participant, în acest an, cu prima reprezentativă a României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

Mulţi sportivi, premii puţine

Singurele disensiuni la şedinţa de ieri au apărut când s-a vorbit despre karate. Find foarte multe competiţii internaţionale, rezultatele obţinute au fost foarte multe. Directorul DJST a propus să se alcătuiască un clasament separat al celor mai buni karatişti. În cele din urmă, mai mulţi au fost incluşi în ierarhiile generale. Miliu Mălina a urcat pe locul 9 în ierarhia juniorilor, iar Diana Drăghici şi Livia Cotoban s-au clasat pe locul 10 în aceeaşi ierarhie. La seniori, au fost incluşi pe locurile 9 şi 10 Cristian Robert Albert, Daniel Astafei, respectiv Ionuţ Nicolae.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă