25 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeSpecialAtenţionare de călătorie MAE: Starea de urgenţă, menţinută în Franţa

Atenţionare de călătorie MAE: Starea de urgenţă, menţinută în Franţa

Franţa menţine starea de urgență pe tot teritoriul țării decretată după atacurile din 13 noiembrie din Paris, potrivit căreia autorităţile franceze pot interzice circulația persoanelor și pot stabili zone de protecție și securitate, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comuicat remis redacţiei. 

"De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative", se arată în comunicat. 

Totodată, MAE arată că pe tot teritoriul Franței aeroporturile și gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugați să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, pentru că se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Şcolile funcționează în program normal, iar transportul public în Paris este operațional, dar pot exista stații închise sau rute modificate. 

"MAE recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să manifeste vigilență sporită, în special în mijloacele de transport în comun, în timpul manifestațiilor sportive, culturale, religioase și în zonele aglomerate. Cetățenii români sunt sfătuiți să consulte presa locală și informările transmise prin intermediul mass-media de către autoritățile franceze", se mai arată în comunicat. 

Ambasada României la Paris are program de lucru normal cu publicul și reiterează faptul că persoanele, care dețin informații despre cetățeni români aflați într-o situație de urgență, pot contacta misiunea diplomatică. 

MAE recomandă consultarea paginii de Internetwww.mae.ro, iar cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ''Călătorește în siguranță'', disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play', care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale. 

Cele mai citite

Iohannis, poftit de sindicaliștii din educație la discuții decisive

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ transmit i-au adresat luni preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Sindicatele îi...

Diferențe salariale. Femeile din UE, plătite mai puțin cu 12,7 decât bărbații

Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023, denumită în continuare „Directiva”, reprezintă o inițiativă majoră adoptată de Parlamentul European și de către Consiliu în...

Greva din Educație va impune amânarea examenelor. Marți ar fi început Evaluarea Națională

Greva din Educație, care intră acum în cea de a doua săptămână, va impune amânarea examenelor, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă