26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAtentatul de la Nisa: Cum a reușit șoferul să pătrundă pe bulevard

Atentatul de la Nisa: Cum a reușit șoferul să pătrundă pe bulevard

Autorul atentatului de la Nisa a reușit să pătrundă pe bulevardul Promenade des Anglais după ce a mințit poliția că transportă îngheţată şi a aşteptat multe ore în maşină pentru a putea ataca, afirmă surse citate de publicaţia britanică Express, conform Mediafax. 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel închiriase camionul cu două zile înainte.Teroristul a aşteptat nouă ore în camion până când artera din centrul oraşului Nisa s-a aglomerat, iar într-un moment prielnic a atacat.

Informaţiile nu au fost confirmate încă de anchetatori.

Citește și:  VIDEO. Cine era, de fapt, autorul atacului de la Nisa: Avea un copil de trei ani, nu părea religios și era o persoană tăcută

84 de oameni au murit, în urma unui atentat care a avut loc la Nisa, de Ziua Franței. Atacul încă nu a fost revendicat, însă autorul a fost împușcat de poliție. Atacatorul a condus prin mulțimea adunată pe faleză, pentru a urmări artificiile de 14 iulie, un camion, strigând în momentul în care a fost omorât ”Allahu Akhbar”. Președintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național și a prelungit starea de urgență cu trei luni. 

Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Sunt și doi români răniți. Autorul atacului, IDENTIFICAT. Aeroportul din Nisa, evacuat

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă