15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAtentat cu 23 de morți, în sud-vestul Pakistanului

Atentat cu 23 de morți, în sud-vestul Pakistanului

Cel puţin 23 de persoane au fost omorâte, duminică seară, în sud-vestul Pakistanului, într-un atac sinucigaş, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, conform Mediafax.

Grupul de şiiţi care se afla în restaurant se întorcea de la un pelerinaj din Iran, a precizat Akbar Durrani, ministrul de Interne al provinciei Balucistan, unde a avut loc atacul.

"Putem să confirmăm la acest stadiu că 23 de persoane au fost ucise, între care mai mulţi pelerini şiiţi şi membri ai forţelor de securitate, iar şapte rănite", a precizat Durrani.

Provincia Balucistan, limitrofă Iranului şi Afganistanului, este frecvent afectată de violenţe, între care atentate împotriva minorităţii şiite, care constituie 20% din populaţia Pakistanului.

Şiiţi sunt vizaţi de grupări sunnite radicale, precum Lashkar-e-Janghvi (LeJ), o grupare apropiată de Al-Qaida ce a revendicat în repetate rânduri atacuri interconfesionale.

Cele mai citite

De Paște, Ciolacu i-a dat Gabrielei Firea PAS, CĂ tot Piedone e lăsat la crescut precum cozonacul

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, i-a transmis candidatului declarat al formațiunii sale politice pentru...

VIDEO. A câștigat primul titlu de campion mondial la snooker. Englezul Kyren Wilson l-a învins pe Jak Jones

Kyren Wilson a obținut primul său titlu de campion mondial la snooker, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 18-14, pe galezul...

Ar putea reveni Pep Guardiola la Bayern Munchen? Ce spun oficialii echipei

Reprezentanții lui Pep Guardiola nici nu iau în calcul posibilitatea revenirii acestuia la clubul german de fotbal Bayern Munchen, care se află în căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă