14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialATACUL din Conneticut: Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei

ATACUL din Conneticut: Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei

Autorul atacului din Newtown (Statele Unite) a “pătruns prin folosirea forţei” în şcoala primară Sandy Hook, vineri, unde a ucis 26 de persoane, dintre care 20 de copii, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al poliţiei, locotenentul Paul Vance, în cadrul unei conferinţe de presă, informează Mediafax.

Poliţia nu a confirmat public identitatea autorului atacului, prezentat de presă ca fiind Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, dar toate victimele au fost identificate, a precizat locotenentul Vance.

Autorul atacului din Connecticut, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi

O singură persoană, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită a supravieţuit după ce a fost rănită. “Ea este bine. Primeşte îngrijiri şi va fi esenţială în anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit New York Times, atacatorul, îmbrăcat în ţinută militară, nu a avut nicio problemă în a trece prin dispozitivul de filtrare destinat menţinerii securităţii instituţiei deoarece directoarea, Dawn Hochsprung, a fost cea care i-a deschis.

Tânărul şi-a împuşcat mama, pe nume Nancy, după care s-a îndreptat cu maşina spre şcoala primară Sandy Hook din apropiere, înarmat cu două pistoale şi o puşcă semiautomată. Acolo, înainte de a se sinucide, el a împuşcat mortal 20 de copii şi şase adulţi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă