11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAtac terorist în Toronto. Autorităţile canadiene, în alertă

Atac terorist în Toronto. Autorităţile canadiene, în alertă

Un militant islamist a înjunghiat doi militari, în oraşul canadian Toronto, în ceea ce autorităţile suspectează că este un atac terorist, informează postul canadian CBC, citat de Mediafax.

Atacul a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi într-un centru militar de recrutare din oraşul Toronto. Doi militari au suferit răni moderate după ce au fost înjunghiaţi, fiind spitalizaţi de urgenţă. Medicii au stabilit că starea militarilor este stabilă, neexistând pericol vital.

 

Atacul a fost comis de Ayanie Hassan Ali, un islamist în vârstă de 27 de ani, care a motivat gestul prin argumente specifice organizaţiilor teroriste. Şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a declarat că sunt verificate legăturile agresorului cu organizaţii teroriste islamice.

Bărbatul care a înjunghiat luni doi militari ai armatei canadiene la Toronto a declarat că a acţionat la ordinul lui ‘Allah’, a anunţat marţi şeful poliţiei din metropola canadiană, Mark Saunders, relatează AFP. 

Saunders a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nimic ‘pentru moment’ nu duce la concluzia că suspectul ‘a acţionat în concert cu altcineva sau cu o anumită organizaţie’. 

Suspectul a intrat într-o clădire administrativă şi s-a îndreptat spre biroul de primire al centrului de recrutare al forţelor armate canadiene. El a scos un cuţit şi l-a rănit la braţ pe soldatul care se afla în biroul de primire şi apoi a încercat să atace şi alţi membri ai personalului în ţinută militară, care au reuşit să-l imobilizeze când a vrut să înjunghie un alt soldat, o femeie. La momentul atacului el a strigat: ‘Allah mi-a spus să fac asta, să vin aici şi să omor oameni’. 

Ayanle Hassan Ali, născut la Montreal şi stabilit la Toronto din 2011, urmează să răspundă marţi mai multor acuzaţii în faţa unui tribunal din cel mai mare oraş canadian, în special pentru tentativă de crimă. ‘Trebuie să facem o analiză aprofundată pentru a avea o imagine clară şi precisă privind ceea ce l-ar fi putut motiva’, a adăugat Saunders. 

Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţie federală), asistată de Serviciul canadian de securitate (SCRS) au fost sesizate în legătură cu ancheta pentru a stabili dacă există vreo legătură cu securitatea naţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă