2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialVIDEO. Atac cu cuțitul la Muzeul Luvru. Un militar a ripostat cu...

VIDEO. Atac cu cuțitul la Muzeul Luvru. Un militar a ripostat cu focuri de armă. Poliția a reținut două persoane. Prefectul Parisului confirmă că a fost un act de terorism

UPDATE 13,20: Individul care a atacat cu cuțitul un militar de la Muzeul Luvru este în stare gravă, după ce a fost împușcat de militar. Acesta din urmă este, la rândul lui, ușor rănit.


UPDATE 12,20: Prefectul Parisului a confirmat că incidentul de la Muzeul Luvru a reprezentat un act terorist.

La rândul lui, Michel Cadot, șeful Poliției din Paris, a declarat că, în momentul atacului, agresorul a strigat “Allahu Akbar”.

”A fost un atac executat de un individ care era cu siguranţă agresiv şi reprezenta o ameninţare directă, iar covintele lui ne-au determinat să credem că dorea să ducă la capăt un incident terorist. De asemenea, avem un al doilea individ care se comporta suspect şi a fost reţinut, însă nu pare că există o legătură între acesta şi atac”, a declarat Michel Cadot.


Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat un militar, vineri, în incinta Muzeului Luvru, anunță presa internațională.

Conform primelor informații, bărbatul a intrat într-un magazin aflat la subsolul muzeului din Paris, având ascuns cuțitul într-un bagaj.

Un militar aflat în apropiere a încercat să-l percheziționeze, iar în acel moment suspectul l-a atacat pe militar cu cuțitul. Acesta din urmă a ripostat cu focuri de armă.

Stațiile de metrou din apropierea Palatului Luvru au fost închise pentru public, “până la noi ordine”, scrie presa franceză.

La Paris este alertă în acest moment, dar nu s-a anunțat încă dacă este sau nu vorba de un atac terorist.

Atât agresorul cu cuțitul, cât și militarul pe care îl atacase sunt răniți.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...
00:00:59

Orașul Chennai a fost inundat când ciclonul Michaung a lovit sudul Indiei

Locuitorii din Chennai, un oraș inundat din sudul Indiei, au pătruns prin apa până la genunchi, miercuri (6 decembrie), după ce ciclonul Michaung a...
00:00:59

VIDEO. Scuzele fostului premier britanic Boris Johnson în cadrul anchetei COVID, întrerupte

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a declarat că îi pare profund rău pentru pierderile de vieți omenești din timpul pandemiei COVID-19, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă