13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAstazi, racire si vant ceva mai tare

Astazi, racire si vant ceva mai tare

In tara. Vreme calda pentru aceasta data. In sud-vestul si sudul tarii ploi spre seara si noaptea in Banat, Oltenia, apoi local in Muntenia si izolat in Dobrogea. In restul teritoriului doar izolat precipitatii mixte. Vant cu intensificari treptate in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si la munte. Maxime 3… 13¼C; minime -5… 5¼C. Izolat ceata. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.
Zapada la munte. Predeal – 40 cm, Semenic – 176 cm, Stana de Vale – 108 cm, Vladeasa – 21 cm, Paltinis – 57 cm, Iezer – 19 cm, Sinaia 1500 – 63 cm, Cuntu – 163 cm, Vf. Omu – 88 cm, Ceahlau Toaca – 53 cm, Parang – 50 cm, Lacauti – 138 cm, Vf. Cristianu Mare – 89 cm.
Maine incep din nou ninsorile

In tara. Vreme in racire. Precipitatii pe arii extinse. In sud-vest si sud ploi la inceputul intervalului, in transformare in lapovita si ninsoare spre seara si noaptea. Cantitati de apa mai insemnate si vant cu intensificari. In restul teritoriului precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si, doar izolat, vant cu intensificari. Maxime -1… 9¼C; minime
-7… 3¼C. Presiunea atmosferica, in scadere.

Comentariul specialistului

Depresiunea formata in zona Marii Mediterane este in deplasare spre est, incepand din aceasta seara influenta ei se va resimti si in zona tarii noastre. Vor fi precipitatii la inceput in sud-vest, apoi si in celelalte regiuni. Deoarece masa de aer antrenata de acest ciclon este umeda, maine, in regiunile sud-vestice, sudice, precum si la munte, cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate.

In Europa, ploi si cativa fulgi

In cea mai mare parte a Europei, temperatura aerului va scadea usor. Vor fi innorari si precipitatii, sub forma de ploaie in tarile riverane Marii Mediterane si Marii Adriatice, iar in restul continentului (practic in nord-vest si in nord-est) vor fi mai ales ninsori, dar pe arii restranse. In celelalte tari, cerul va fi variabil, cu ceata in orele diminetii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă