30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAsistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest

Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest

Asistenta Florentina Cîrstea, cercetată în dosarul privind incendiul din 16 august, în care şase nou-născuţi şi-au pierdut viaţa, rămâne în arest, după ce Tribunalul Bucureşti a decis definitiv să respingă recursul femeii împotriva prelungirii mandatului cu 30 de zile, scrie Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a judecat, luni, recursul asistentei de la Maternitatea Giuleşti, Florentina Cîrstea, împotriva deciziei din 15 septembrie, prin care Judecătoria Sectorului 6 a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele său cu încă 30 de zile

În faţa magistraţilor Tribunalului, avocatul asistentei a susţinut că aceasta poate fi cercetată în libertate, deoarece nu are cum să influenţeze ancheta în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Mai mult, apărătorul a susţinut că nu există o legătură de cauzalitate directă între faptul că femeia a părăsit salonul timp de 12 minute şi incendiul care a izbucnit acolo şi în care şi-au pierdut viaţa şase nou-născuţi. Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a cerut instanţei respingerea recursului şi menţinerea femeii în arest.

Florentina Cîrstea nu a vrut să facă nicio declaraţie în faţa instanţei. La judecarea recursului, au fost prezente în sală mai multe colege, dar şi rude şi apropiaţi ai asistentei.

Asistenta Florentina Cîrstea, cercetată pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă în cazul incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, urma să rămână în arest încă 30 de zile, după ce Judecătoria Sectorului 6 a prelungit mandatul emis pe numele ei. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Pe de altă parte, doi dintre cei cinci bebeluşi care au supravieţuit incendiului de la Maternitatea Giuleşti din 16 august au fost externaţi de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În spital au mai rămas trei bebeluşi, din care o pereche gemeni. Pe 12 septembrie, un alt bebeluş a decedat, bilanţul nou-născuţilor morţi în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti ajungând astfel la şase.

Maternitatea Giuleşti mai are nevoie, pentru a fi redeschisă în totalitate, de avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru blocul operator, această problemă urmând să fie rezolvată, teoretic, în cursul zilei de marţi, a declarat, pentru NewsIn, directorul Administraţiei Spitalelor, dr. Marius Savu.

În urma incendiului izbucnit la secţia de reanimare pentru copii născuţi prematur de la Giuleşti, Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale faţă de şefului Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenţă în serviciu care a avut consecinţe deosebit de grave, dar şi faţă de unitatea sanitară, faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă de salonul ATI, şi faţă de şeful Serviciului Tehnic de la maternitate.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă