14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialAşii tenisului de masă

Aşii tenisului de masă

Tenisul de masă constănţean a fost, mereu, prezent în topul tenisului de masă românesc. La acest moment, Eliza Samara şi Constantin Cioti luptă pentru accederea în finala Ligii Campionilor cu Fenerbahce Istanbul, respectiv Werder Bremen, iar Cristina Hîrîci sau Iulia Necula fac furori în campionate din străinătate, toţi cei patru fiind crescuţi în oraşul de pe malul mării. Week-end-ul trecut, la Câmpulung Muscel, a fost rândul noului val să demonstreze ce poate, iar Ana Maria Sebe şi Roxana Iamandi, la senioare, şi Alexandru Cazacu, la seniori, au arătat că pe litoral încă există mult potenţial.

Sebe, campioană

Turneul care a deschis sezonul intern 2014 s-a încheiat cu o mare surpriză după ce Ana Maria Sebe a terminat prima, cu zece victorii în 11 meciuri, în timp ce coechipiera sa, Roxana Iamandi a terminat a doua, deşi plecaseră cu şansa a cincea, respectiv a 12-a la un succes. Victoria Anei Maria a fost sărbătorită cum se cuvione, dar locul al doilea obţinut de Iamandi pare un moment de cotitură pentru tenisul de masă constănţean.

„Sebe a jucat excepţional la Câmpulung Muscel şi suntem mai mult decât satisfăcuţi de rezultat. Din păcate însă, ea trage pentru Bursa la cluburi şi nu are drept de participare decât la competiţiile interne individuale, şi de aici şi clasarea mai slabă în ierarhia care a stabilit participanţii. A fost un turneu foarte bun pentru ea şi este doar rezultatul muncii pe care a depus-o, aşa că nu putem fi decât satisfăcuţi”, ne-a spus Viorel Filomon, cel care a însoţit delegaţia constănţeană în Argeş şi care s-a arătat încântat de Iamandi.

„Locul 2 ocupat de Iamandi este şi mai interesant. Sebe avea argintul de anul trecut, deci a făcut un progres oarecum aşteptat, dar prin ce a realizat Iamandi, avem speranţe că şi echipa noastră se va descurca în Super Ligă. a jucat bine şi dacă celelalte două coechipiere o vor ajuta, putem face lucruri frumoase şi anul acesta”, a punctat tehnicianul.

Cazacu i-a supărat pe toţi

Deşi a terminat pe locul 3 în Top 12, Alexandru Cazacu a părăsit oraşul argeşean cu un gust amar. „Trebuia să câştige turneul şi nu-mi dau seama nici acum de ce n-a făcut-o. A pierdut un meci pe care l-ar câştiga de 99 de ori dintr-o sută şi asta l-a costat. S-a considerat învingător doar prin prezenţa la masă, ori asta este ceva fatal în teisul de masă”, crede Viorel Filimon, care însă nu disperă când este vorba de viitorul imediat.

„Participăm cu foarte multe echipe la întrecerile interne de tenis de masă. Avem două formaţii în Super Ligă atât la senioare câr şi la seniori, trei echipe în Divizia A la senioare şi seniori şi două echipe în Divizia B, în încercarea de a evita problemele pe care le-am avut în ultimii ani cu plecările de jucători. Fără finanţare şi fără salarii decente, nu-i putem opri aici şi ajung să se bată pentru Liga Campionilor prin alte ţări, deşi am putea face aici echipe extraordinar de puternice”, explică Viorel Filomon.

Critici pentru Samara

Cu un ochi mereu critic, antrenorul lotului naţional a comentat în termeni destul de duri prestaţia Elizei Samara în semifinalele Ligii Campionilor (unde Samara a obinut un succes în două meciuri) şi la Dubai (unde a fost eliminată în turul 1 de numărul 1 mondial).

„Eliza joacă aşa cum o ştim. Este o sportivă extraordinară, dar care are mari lacune la concentrare şi încă nu înţeleg de ce e aşa. Nu lăsaţi momentul să vă acopere judecata. În Polonia a avut noroc chiro pentru că acel meci trebuia pierdut la felul în care l-a jucat. Şi în prima partidă am văzut aceleaşi probleme mentale grave, aceeaşi pripeală inutilă şi meciul s-a pierdut. Dacă mă uit mai în urmă, la Dubai a fost aceeaşi situaţie. Să ai 10-5 cu numărul 1 mondial şi să nu poţi închide setul, arată că ai unele lipsuri, ori din punct de vedere fizic şi al talentului este un sportiv rar”, ne-a spus Viorel Filimon.

Sâmbătă, juniorii se bat la Constanţa

La finalul acestei săptămâni, sala de tenis de masă a LPS Constanţa va găzdui întrecerile turneului Top 12 la juniori 1, competiţie unde Constanţa va avea şase reprezentanţi şi speranţe la unul dintre trofee.

„Participăm cu patru băieţi şi două fete de la CS Farul şi LPS Constanţa şi vom face o figură frumoasă. Anul acesta suntem o prezenţă constantă pe tabloul concursurilor organizate de FRTM şi asta nu poate decât să ne bucure, pentru că este o dovadă în plus că aici, în ciuda lipsurilor financiare, facem o treabă excelentă”, ne-a explicat Viorel Filimon.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă