13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialASF: Informaţiile publicate de RTV despre Astra Asigurări sunt mincinoase şi iresponsabile

ASF: Informaţiile publicate de RTV despre Astra Asigurări sunt mincinoase şi iresponsabile

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) infirmă informaţiile publicate de postul de televiziune RTV potrivit cărora, împreună cu BNR, ar fi sesizat DNA în legătură cu societatea de asigurări ASTRA şi solicită mass-media să trateze cu responsabilitate subiectele care ţin de piaţa financiară, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
„ASF îşi rezervă dreptul de a sesiza instituţiile statului în privinţa unor aspecte care fac obiectul activităţii altor instituţii, simultan cu luarea unor decizii, dar astfel de aspecte nu sunt comunicate de către ASF având în vedere tocmai sensibilitatea pieţelor financiare non-bancare”, mai precizează comunicatul. 
 
„Afirmaţii de genul ”sute de mii de români sunt în pericol să rămânăfără RCA” sau ”sute de mii de români nu vor fi despăgubiţi în cazul unor accidente”, publicate de Romania TV, sunt mincinoase şi lipsite de responsabilitate. ASF precizează că toate poliţele RCA emise de societăţile de asigurare care au acest drept sunt valabile de la momentul emiterii până la momentul expirării” concluzionează reprezentanţii ASF.
 
ASF mai arată, în comunicat, că nu face niciodată publice informaţii despre controalele aflate în derulare şi că orice informaţii apar numai după ce investigaţia este încheiată. Reprezentanţii ASF explică şi felul în care se derulează controalele. „Procesul de control include printre alte etape: controlul efectiv, redactarea raportului de control, înştiinţarea societăţilor de asigurare în privinţa raportului de control, măsurile propuse de echipa de control, dezbaterea raportului de control şi a măsurilor propuse de către forul de conducere al ASF (Consiliul ASF), luarea hotărârilor de către Consiliul ASF, transpunerea hotărârilor în decizii ale Consiliului ASF, înştiinţarea societăţilor de asigurare în privinţa deciziilor luate, diseminarea, în condiţiile legii, a deciziilor luate de către Consiliul ASF”.
 
Mai mult, mai arată informarea de presă, Autoritatea de Supraveghere Financiară nu comunică public rezultatele controalelor decât după informarea companiei controlate, din cauza impactului pe care acestea l-ar putea avea.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă