13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAsasinarea prinţesei Diana, fără dovezi credibile. Poliţia britanică respinge ipoteza

Asasinarea prinţesei Diana, fără dovezi credibile. Poliţia britanică respinge ipoteza

Ipoteza apărută în această vară, potrivit căreia prinţesa Diana a fost asasinatăde către trupele de elită SAS, a fost respinsă de poliţia britanică, motivânnd că ”nu există dovezi credibile” în acest sens.

Poliţia a anunţat, într-un comunicat, că “a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinenţa şi credibilitatea” informaţiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei şi a lui Dodi Al-Fayed, potrivit Mediafax.

“Ancheta este acum încheiată”, iar o declaraţie oficială va fi făcută marţi, precizează poliţia britanică în acest comunicat.

Citeşte şi: Noi descoperiri despre moartea prinţesei Diana

La mijlocul lui august, poliţia britanică a anunţat că va “examina informaţii recent comunicate” cu privire la aceste decese, fără a dezvălui detalii despre natura lor.

Mai multe publicaţii britanice au anunţat că, potrivit uneia dintre aceste informaţii, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, erau “responsabile de moartea prinţesei Diana”.

Însă, potrivit comunicatului poliţiei publicat luni seara, “concluzia finală (a anchetei) este că, deşi au fost făcute declaraţii privind implicarea SAS în aceste decese, nu există nicio dovadă credibilă pentru a susţine ideea că aceste afirmaţii sunt întemeiate”.

“În consecinţă, Serviciul Poliţiei Metropolitane (MPS) este convins că nu există niciun motiv care poate fi probat, pentru a iniţia o anchetă”.

Comisarul adjunct Mark Rowley a oferit un rezumat al raportului tuturor părţilor vizate de acest subiect.

Diana, fosta soţie a prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tuneul de sub podul Alma din Paris.

Anchetele iniţiate de poliţia din Franţa şi cea din Marea Britanie au stabilit că accidentul rutier s-a produs din vina şoferului, Henri Paul, care era în stare de ebrietate şi conducea cu o viteză prea mare, încercând să scape de paparazzi, pe străzile Parisului.

“Operaţiunea Paget”, o anchetă a poliţiei care a durat doi ani, s-a axat pe mai multe teorii privind existenţa unui complot. Desfăşurată de John Stevens, fost şef al MPS, ancheta a invalidat în 2006 toate aceste teorii.

Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă