20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialArmele folosite în atacul de la Charlie Hebdo ar putea proveni din...

Armele folosite în atacul de la Charlie Hebdo ar putea proveni din România

Armele folosite în atentatul terorist asupra redacției Charlie Hebdo ar putea proveni din România. Această afirmație este facută de un expert în armament pentru ziarul The Telegraph.

Armele automate folosite de fraţii Kouachi la redacţia Charlie Hebdo „nu au fost produse de nicio ţară iugoslavă şi probabil au fost fabricate în Bulgaria sau în România”, consideră expertul în armament Nicolas Florquin, de la grupul elveţian Small Arms Survey. Este vorba despre modelul AKS-74 de Kalaşnikov.

Fraţii Kouachi au mai folosit şi un lansator de rachete M80 Zolja, folosit frecvent în războiul din Balcani. Amedy Coulibaly a folosit un pistol-mitralieră cehesc, SA VZ58, asemănător cu un Kalaşnikov AKS-74U, arma favorită a lui Osama bin Laden, care apare deseori în imaginile cu fostul lider Al Qaida. Kalaşnikov-ul respectiv a ajuns să fie chiar poreclit bin Laden, mai spune expertul elveţian consultat de jurnaliştii britanici.

Săptămâna trecută, în Franţa, au avut loc mai două atentate sângeroase. Primul din ele a vizat publicaţia Charlie Hebdo, iar al doilea un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de fraţii Kouachi şi de Amedy Coulibaly, trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Cele mai citite

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...
Ultima oră
Pe aceeași temă