11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialArmata israeliană a anunțat efectuarea „celui mai complex și periculos” test ...

Armata israeliană a anunțat efectuarea „celui mai complex și periculos” test cu un avion de vânătoare F16, din ultimii 10 ani

Armata israeliană a anunțat, vineri, lansarea „celui mai complex și periculos experiment din ultimii 10 ani”, care implică folosirea de avioane de vânătoare F16, informează site-ul YnetNews.com, citat de Mediafax.

Astfel, Forţele Aeriene israeliene au explicat că un avion de vânătoare de tip F-16 dotat cu sisteme de muniţie Pylon a fost testat în diverse scenarii de atacuri aer-aer şi sol-aer.

Situaţiile testate au inclus o manevră bruscă a piloţilor şi lăsarea avionului în afara controlului piloţilor la altitudinea de 12.000 de metri. În secundele lăsării avionului în afara controlului, viteza de propulsie a aeronavei a ajuns la zero km/oră, avionul fiind lăsat în inerţie, în forţele gravitaţiei şi curenţilor de aer.

În aceste condiţii, timp de aproape un minut, avionul a intrat în picaj la viteza de circa 800 de km/oră, într-un unghi de 90 de grade. Testele au fost efectuate cu succes.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă