13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAriston a lansat Nuos

Ariston a lansat Nuos

Potrivit estimărilor Ariston Thermo România, în acest moment pe piaţa din România încălzitoarele de apă cu pompă de căldură sunt foarte puţin cunoscute chiar dacă acestea sunt o alternativă ecologică la boilerele electrice.

Încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos, lansat de Ariston Thermo România reprezintă o inovaţie tehnologică pe piaţa locală, acesta producând apă caldă menajeră cu ajutorul căldurii absorbite din aer. Astfel, dacă un boiler electric foloseşte exclusiv energia electrică pentru a încălzi apa, Nuos utilizează în proporţie de 70% căldura din aer şi doar în proporţie de 30% electricitatea. Noul produs este disponibil în două variante de instalare, pe perete sau pe podea, având capacităţi cuprinse între 80 şi 250 de litri. În funcţie de aceste specificaţii, preţul porneşte de la 3.000 de lei şi poate ajunge la 9.000 de lei.

Nuos reprezenta o alternativă mai ales pentru persoanele care aplicau pentru fonduri în cadrul programului Casa Verde. Chiar dacă pentru moment acesta este suspendat, încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos poate fi încă achiziţionat de persoanele care s-au înscris în acest program în 2011 şi care primesc abia acum fondurile ce le revin. Unul dintre avantajele Nuos este instalarea facilă, poate funcţiona şi iarna până la temperaturi de -5 grade Celsius, fără a ridica consumul de energie iar investiţia  poate fi recuperată ­într-o perioadă de 4-5 ani. Modelul Nuos dispune de o garanţie de 5 ani şi poate fi achiziţionat din reţeaua de distribuitori autorizaţi Ariston Thermo România.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă