18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialArginti pentru reabilitarea Muzeului Aurului

Arginti pentru reabilitarea Muzeului Aurului

Muzeul Aurului din Brad, judetul Hunedoara, va fi reabilitat in acest an, cu fonduri alocate prin programul de inchidere a minelor.

Muzeul Aurului din Brad, unic in tara ca numar si valoare a exponatelor, va fi reabilitat in acest an prin fonduri alocate in baza programului de inchidere a minelor. Muzeul apartine Companiei Minvest Deva si a obtinut fonduri in cadrul programului de incetare a activitatii miniere din zona Brad, a declarat primarul municipiului, Florin Cazacu. Costurile de realizare a proiectului au fost estimate la aproximativ doua milioane de lei.
"Lucrarile de reabilitare a Muzeului Aurului vor incepe in luna septembrie. In cadrul acestora, va fi schimbat acoperisul cladirii, vechi de peste 30 de ani, va fi infiintata o sectie de istorie a mineritului si se va realiza o sala de proiectie. si fatada imobilului va suferi modificari. Vom renunta la gratiile existente la ferestre si le vom inlocui cu geamuri antiefractie", a declarat primarul municipiului Brad.
Odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare, autoritatile locale sunt de acord ca Muzeul Aurului sa fie preluat, in patrimoniul municipalitatii. Primarul Florin Cazacu a declarat ca, in acest fel, muzeul va fi pus mai bine in valoare pentru turisti si va aduce un plus de imagine orasului.
Fondat de mai bine de 100 de ani, Muzeul Aurului a adunat peste 2.000 de exponate din tarile lumii. Colectia de aur nativ provine din minele din Muntii Metaliferi si este una dintre cele mai importante colectii din lume. Muzeul prezinta si unele obiecte arheologice care dovedesc existenta omului pe aceste meleaguri in urma cu 5.000 de ani.

Cele mai citite

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă