12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAranjamente florale şi energia pozitivă a interiorului: florile, décor de sezon

Aranjamente florale şi energia pozitivă a interiorului: florile, décor de sezon

Tendintele floristice actuale nu se refera doar la aspectul buchetelor si aranjamentelor florale, ci si la beneficiile pe care le aduc florile si plantele in viata noastra. Doza zilnica de oxigen, bunastarea si energia pozitiva sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduc florile in viata de zi cu zi. De aceea, buchetele si aranjamentele florale nu servesc doar ca decor, ci pot crea un adevarat sanctuar pentru sanatatea spirituala.

Din punct de vedere stilistic, cat si cromatic, anul acesta se vor purta atât buchete si aranjamente florale spectaculoase, pline de vitalitate cu culori proaspete şi puternice şi accente de culoare dar şi cele delicate în culori pastelate. Floriştii de la floria.ro care realizează designul buchetelor şi aranjamentelor florale remarcă patru tendinţe esenţiale în floristică în 2017: armonia, energia, echilibrul şi rebeliunea

Cele mai populare flori care vor fura privirile vor fi trandafirii, lalelele albe, hortensiile și protea Blushing Bride. Din punct de vedere cromatic, tendințele rămân concentrate pe nuanțele pastelate, pudrate, precum galben pai, lila, rose pudră. Acestea creează o imagine delicată, feminină și rafinată. Nu mai puţin folosite sunt şi culorile puternice, în primul rând toată gama de nuanţe de galben, portocaliu şi roşu, în contrast cu albastrul irişilor (de exemplu).

Lângă toate aceste nuanțe se alătură și culoarea anului declarată de Pantone, “greenery”,  nuanţa de verde ce emană prospețime, energie și vitalitate. Astfel de aranjamente florale pot contribui substanţial la ambientarea interiorului amenajat în orice stil – clasic,  minimalist sau  industrial -, rivalizând cu orice decoraţie şi putând deveni chiar centrul de interes al unei funcţiuni, cum este livingul, terasa sau biroul.

Una dintre tendinţele care se manifestă cu pregnanţă în design este mixul şi eclectismul şi, bineînţeles, aceasta se poate aplica şi în cazul aranjamentelor florale. Aşadeci, nu vă sfiiţi să alegeţi şi să combinaţi conform propriei personalităţi flori cât mai variate şi divers colorate.

Desigur  este important şi locul în care se plasează florile precum şi vasul. O masă decorată cu un ansamblu floral va avea întotdeauna un aer festiv. O idee interesantă este de a se pune vasul cu flori în faţa unei oglinzi şi astfel efectul coloristic se va multiplica sub forma unei explozii de culori.

O altă tendinţă care se manifestă în designul de interior este legată de faptul că piesele de mobilier sunt însoţite în orice situaţie de decoraţiuni şi accesorii iar o vază cu flori poate fi în acest caz una dintre cele mai bune soluţii.

TIPS&TRICKS: Aduceţi în casă armonie, energie şi senzaţii suave

Natalia Beleva, Designer de interior, E-mail: nataliabeleva@yahoo.com, www.cocoonhome.ro

Este important ca in fiecare casa sa existe aranjamente florale care sa aduca natura cat mai aproape de suflet, care sa echilibreze energiile si sa ofere liniste.  Deasemenea, plantele si florile sunt o adevarata oaza de energie si oxigen pentru fiecare zi.

De aceea este bine ca acestea sa ne inconjoare, atat la birou, cat si acasa. Cu ajutorul naturii, spatiul unde ne desfasuram activitatea devine unul creativ, unde ne vom simti liberi si plini de inspiratie. Alegerea buchetelor şi aranjamentelor  florale, folosirea lor la interior se face  în funcţie de personalitatea locatarilor, stilul casei şi eventual de ambientarea unui eveniment. Ca designer de interior, am avut un important sprijin din partea specialiştilor de la floria.ro, care mi-au furnizat idei şi de unde deseori am şi procurat buchetele şi aranjamentele florale pentru diverse ambientări.

Energia fiecarui buchet sau aranjament floral trebuie sa fie una benefica, trebuie sa aduca echilibru si o stare de bine.  O idee este sa ne inconjuram cat mai des de plante verzi cu un aer tropical, precum palmieri, bonsai, yucca sau monstera, pentru a aduce prospetime si vitalitate incaperii. Aceste nuante de verde tropical pot fi imbinate cu pasteluri delicate si calmante ale buchetelor de flori, pentru a crea un tablou armonios si pozitiv.

Pentru o atmosferă creativă recomandarea este să folosiţi plante cu frunze verzi si forme geometrice-precum aspidistra si strelitia, acestea aducând mai mult volum si culoare incaperii.

În vederea echilibrării agitatiei de zi de zi, este important sa ne gasim momente de repaos, de relaxare, de reincarcare a bateriilor. De aceea este necesar sa acordam atentie si detaliilor mici care ne inconjoara şi care pot consta in aranjamentele florale pe care le alegem pentru buna noastra dispozitie. Plantele mici precum-mini cactusi, mini ficusi, sau suculentele asezate intr-un vas mic transparent, ofera senzatia unei gradini in miniatura, care ofera echilibru si relaxeaza mintea.

În sfârşit, umorul si buna dispozitie sunt doua ingrediente esentiale ale vietii, pe care le folosim in buchetele si aranjamentele florale. În acest caz putem folosi buchete extravagante, pline de culoare si volum. Florile potrivite pentru astfel de aranjamente sunt strelitia, protea si mini ananasi roz. Combinatiile de culori pot fi variate- galben puternic, roz sau portocaliu.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă