30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialArad: Un avion cu două persoane la bord a aterizat forţat în...

Arad: Un avion cu două persoane la bord a aterizat forţat în localitatea Măgulicea

Un avion de mici dimensiuni în care se aflau doi cetăţeni danezi care se deplasau din Bulgaria spre Ungaria a aterizat forţat, în această după-amiază, în localitatea arădeană Măgulicea, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cele două persoane aflate la bord nefiind rănite, informează Mediafax.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, avionul de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze pe o poiană din localitatea Măgulicea, aparţinând comunei Vârfurile, a explicat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu.

Ea a precizat că la bordul avionului se aflau doi cetăţeni danezi.

“Cei doi cetăţeni danezi sunt bine, iar la faţa locului a fost trimisă o echipă de intervenţie pentru a preveni orice fel de problemă”, a mai spus reprezentantul Poliţiei Arad.

Potrivit unor surse din cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad, pilotul anunţase că vizibilitatea este foarte redusă şi are probleme cu aparatura de orientare de la bord, astfel că a decis să aterizeze pe un teren agricol.

Conform surselor citate, în urma aterizării aparatul a suferit avarii la o roată şi o aripă.

Incidentul nu a fost anunţat la 112, iar proprietarul aparatului de zbor, înmatriculat în Danemarca, a solicitat unei firme din Arad o macara şi un trailer pentru a ridica şi transporta avionul, arată sursele menţionate.

 

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă