13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 136.000 de ouă de provenienţă germană, confiscate în Olanda

Aproximativ 136.000 de ouă de provenienţă germană, confiscate în Olanda

Aproximativ 136.000 de ouă provenind din Germania şi care ar putea fi contaminate cu dioxină au fost confiscate marţi în Olanda, a anunţat vineri Organismul interprofesional olandez pentru animale, carne şi ouă (PVE), relatează AFP, citat de Mediafax.

“Toate ouăle au fost confiscate”, a declarat pentru AFP Pascalle Ruyter, purtătoare de cuvânt a PVE. “Din câte ştim, acestea sunt singurele ouă suspectate de contaminare care au fost exportate către Olanda”, a adăugat ea.

Aproximativ 3.000 de tone de acizi graşi contaminaţi cu dioxină au fost livrate în noiembrie şi decembrie în Germania, unde au fost folosite în alimentaţia animalelor.

Acizii graşi nu au fost vânduţi în străinătate dar aproximativ 136.000 de ouă provenind de la o crescătorie contaminată au fost livrate la începutul lui decembrie la Barneveld (centrul Olandei), unei firme de prelucrare a ouălor.

Căutarea ouălor contaminate, lansată la sfârşitul lui decembrie de către Germania a condus în Marea Britanie, unde au fost livrate produse fabricate din aceste ouă.

Aproximativ 4.700 de ferme au fost închise provizoriu în Germania din cauza riscului de contaminare cu dioxină, majoritatea în Saxonia inferioară (nord).

“Ouăle din Barneveld proveneau de la una dintre aceste ferme”, a subliniat Ruyter, potrivit căreia acestea vor fi “probabil” distruse.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă