20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAproape 200 de condamnati din Vaslui se plimba liberi

Aproape 200 de condamnati din Vaslui se plimba liberi

» Dati in urmarire generala si internationala, 196 de infractori din Vaslui, care au fost condamnati la pedepse cu inchisoare, sunt de negasit de catre politie.

Peste 80% din vasluienii dati in prezent in urmarire generala si internationala sunt infractori care au condamnari definitive la pedeapsa cu inchisoarea. Multi dintre acestia s-au facut nevazuti inaintea pronuntarii sentintelor definitive, profitand de fap-tul ca erau judecati in stare de libertate. Potrivit evidentelor Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ Vaslui, din cei 249 de vasluieni dati in urmarire nationala si internationala, nu mai putin de 196 au mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, alti sase au mandate de arestare preventiva, iar 4 au sentinte penale de internare in centre de reeducare. Restul de 43 sunt persoane disparute de la domiciliu. Printre vasluienii urmariti care sunt condamnati definitiv se numara infractori periculosi condamnati la ani grei de inchisoare: criminali, violatori, talhari, hoti, tepari s.a.

 

Pe site-ul Politiei Romane, la persoane urmarite, din cei 249 de vasluieni care sunt dati in urmarire generala, sunt facute publice doar 53 de nume. Restul urmaritilor periculosi sunt doar in evidentele politistilor vasluieni. Reprezentantii IPJ Vaslui ne-au precizat ca fiecarui judet i-a fost repartizat un numar limitat de locuri pe site-ul Politiei Romane si astfel a fost imposibil sa fie prezentati toti cei 249. Au fost trecuti pe Internet doar cei mai periculosi sau care sunt cautati de cel mai mult timp.
Dintre cei 53 de urmariti general prezentati pe site-ul Politiei Romane, sase sunt condamnati pentru viol, doi barbati din Solesti, Adrian si Florin Burdiman, sunt condamnati pentru talharie si tentativa de omor calificat, deosebit de grav, zece sunt condamnati pentru inselaciune, iar alti zece pentru furt. Un alt barbat, Daniel Ungureanu, din Barlad, are de executat opt ani de inchisoare, dupa ce in 1991 a ucis doi oameni intr-un accident rutier. Multi dintre infractorii dati in urmarire generala au savarsit faptele pentru care au fost condamnati in urma cu mai bine de 10- 15 ani. In luna ianuarie a acestui an, politistii vasluieni au identificat 19 persoane urmarite. Zece dintre acestea, faceau insa parte din categoria disparutilor de la domiciliu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă