17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAnul Nou la Kremlin: Putin le mulţumeşte soldaţilor ruşi din Siria

Anul Nou la Kremlin: Putin le mulţumeşte soldaţilor ruşi din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a salutat, în discursul rostit de Revelion, operaţiunile antiteroriste ruse din Siria, mulţumindu-le militarilor, şi a comemorat victoria împotriva regimului nazist german în al II-lea Război Mondial.

Discursul televizat al preşedintelui Vladimir Putin este difuzat la fiecare Revelion, marcat pe cele nouă fusuri orare din Rusia, potrivit Mediafax.

“În mod tradiţional, cei mai mulţi dintre noi sărbătorim venirea Noului An alături de familie şi de prieteni. Unii dintre noi nu au şansa de a petrece Revelionul alături de cei dragi. Le suntem recunoscători celor care sunt în alertă zi şi noapte”, a spus Putin, potrivit agenţiei TASS.

“Vreau să le mulţumesc în mod special militarilor noştri care luptă împotriva terorismului internaţional, reprezentând interesele naţionale departe de ţară”, a declarat Putin.

Rusia a lansat pe 30 septembrie raiduri aeriene în Siria, doi militari ruşi murind în operaţiuni.

“În anul 2015, Rusia a marcat înfrângerea Germaniei naziste. Experienţa părinţilor şi bunicilor noştri, spiritul lor de unitate într-o perioadă dificilă şi puterea lor de spirit reprezintă un exemplu major pentru noi în contextul actualelor provocări”, a spus liderul de la Kremlin.

Cele mai citite

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă