24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialAnsamblul Scaligero - succes cu "Dansurile romanesti"

Ansamblul Scaligero – succes cu “Dansurile romanesti”

"Am gasit la Sibiu un public foarte cald, entuziast si participativ. Noi suntem foarte multumiti atunci cand publicul nostru ne recompenseaza astfel", a declarat acordeonistul Ansambului "Scaligero", Simeone Zanchini, cel mai aplaudat artist al momentului in Capitala culturala europeana. Barbatul impresionant, cu o barba neagra si deasa, a devenit preferatul publicului dupa ce, in momentele de bis de la finalul celor doua concerte "Scaligero", a interpretat suita de "Dansuri romanesti" a lui Bela Bartok.
Acordeonistul si colegii sai de ansamblu au anuntat ca acesta a fost cadoul facut publicului pentru buna primire de la Sibiu, iar cei din sala au raspuns mereu cu aplauze.
Acestea sunt doar cateva dintre momentele de spectacol aduse in proaspata capitala culturala europeana de muzicieni. Concertul "Scaligero" de luni seara a fost foarte bine primit de publicul larg, oameni care au ales sa plateasca intre 73 si 100 de lei noi pentru a obtine un bilet de intrare la spectacol.
Pentru a face fata cererii, organizatorii au amplasat un rand suplimentar de scaune, iar Sala "Thalia" a fost si de aceasta data plina la capacitate. Instrumentistii milanezi au deschis concertul cu uvertura operei "Cotofana Hoata", de Rossini, publicul fiind captivat de sunetul divin al viorilor. Programul serii a fost completat cu celelalte sase partituri alese pentru Sibiu, iar suplimentul "romanesc" de la final si virtuozitatea acordeonistului Zachini au lasat oamenii din sala cu gura cascata.
"A fost nemaipomenit, excelent de-a dreptul. Sunt abonata a Filarmonicii sibiene si am cumparat bilet la Scaligero pentru ca stiam ca o sa am parte de un concert unic. Am auzit ca un abonament la Scala din Milano costa cam la 5.000 de euro pe an, dar daca as fi trait in Milano l-as fi avut si eu, cu siguranta", a declarat Alexia Munteanu, una dintre spectatoarele incantate de concert.

Peste 1.000 de vizitatori la Muzeul "Brukenthal"

Peste 1.000 de persoane au vizitat gratuit, duminica, Muzeul National "Brukenthal" din Sibiu, cand institutia a aniversat 190 de ani de la inaugurare. Cinci expozitii de exceptie au fost deschise cu aceasta ocazie, iar la dispozitia publicului au fost puse si colectiile de trofee si arme de vanatoare ale Muzeului Trofeelor de Vanatoare Albert von Spiess si Lapidariumul antic, cea mai noua expozitie de piatra veche a Muzeului de Istorie din Sibiu.
"Pentru prima data de la constituirea colectiei din piese din piatra este amenajat un spatiu exclusiv dedicat acestui scop – Lapidariumul, amenajat in subsolul Muzeului de Istorie. Aceasta expozitie cuprinde cateva zeci de piese, databile in secolele II-III d. Chr., structurate pe mai multe categorii, la care se adauga reconstituirea unui templu, a doua de acest fel din Europa", a declarat purtatorul de cuvant al Muzelui "Brukenthal", Marius Gheorghiu.
Cele cinci vernisaje marcheaza si initierea noului concept muzeal, in spiritul caruia sunt amenajate toate expozitiile celor patru muzee aflate sub tutela MN Brukenthal. Exponatele au fost revalorizate in cadrul expozitiilor, a fost schimbat sistemul de protectie a pieselor expuse si rearanjat sistemul de iluminat.
Articulata in principal in jurul colectiilor fondatorului sau, baronul Samuel von Brukenthal, institutia de cultura deruleaza, anul acesta, peste 25 de proiecte in cadrul Programului "Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007".  

 

Astazi, la Sibiu:

 

– "Sibiu, tinutul meu natal", www.sibiulmeu.ro, pana pe 31 decembrie 2007, CNM "Astra";
– "Tezaure Umane Vii", expozitie etnografica, pana pe 1 martie, ora 10.00, Casa "Hermes", CNM "Astra";
– "Capodoperele din Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal", expozitie de pictura, Palatul "Brukenthal", Piata Mare, ora 11.30;
– "Brukenthal, Modell Aufklaerung", expozitie piese din colectiile Brukenthal, Palatul "Brukenthal", Piata Mare, ora 11.30;
– "The Marranos", expozitie "antipolitica" de grafica si desen, Sorin Tara, "X futures Gallery", Sibiu, 10.00-22.00;
– "Cei sapte piloni ai comunismului", expozitie, Turnul Slaninii, Biserica Evanghelica din Cisnadie, orele 10.00-20.00;
– "Les Etats" (Starile), expozitie de arta contemporana, Andreea Diaconu, Galeria "ArtVo", b-dul Magheru, nr. 10;
– "Portrete tibetane", documentar, Berit Madsen, Danemarca, Studioul "Astra Film" Piata Huet, ora 14.00;
– "Muzeul Brukenthal, aniversare la 190 de ani", cinci expozitii, Piata Mare, ora 11.30;
– "Covoare otomane in Bisericile Evanghelice din Transilvania", expozitie la Muzeul "Brukenthal";
– "Café Jazz", trupa "Silex", "Imperium Pub", ora 20.30.

 

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă